Suriyelilere 42 Ton Elma Gönderdi

Suriyelilere 42 Ton Elma Gönderdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2016 11:05
Suriyelilere 42 Ton Elma Gönderdi

Gelendost ilçesindeki bir üretici, Suriye'deki kamplarda kalanlara ulaştırılmak üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfına 42 ton elma bağışladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Isparta Şube Başkanı İdris Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaş nedeniyle evlerinden ayrılan ve kamplara yerleştirilen insanların ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını söyledi.
Vakıf olarak bu kişilere yardım eli uzattıklarını belirten Sezgin, özellikle Ispartalı hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan ayni ve nakdi yardımların Suriye'deki kamplarda yaşayanlara gönderildiğini kaydetti.

Bu kapsamda Gelendost'ta ismini vermek istemeyen bir elma üreticisinin vakfa 42 ton elma bağışladığını anlatan Sezgin, bunların 2 tırla Suriye'ye gönderildiğini ifade etti.

Yardımların pazartesi günü yerine ulaşacağını bildiren Sezgin, Ispartalıların, Suriye'de zorluklar içinde yaşayanlara karşı duyarsız kalmadığını vurguladı.
Vakıflarının önem verdiği konulardan birinin de yetimler olduğuna dikkati çeken Sezgin, "Dünyadaki bütün yetimlere sahip çıkmak adına her evin bir yetim bakmasını ümit ediyoruz. Bunun için istenilen miktar aylık 100 liradır. Bu çok da büyük bir meblağ değil. Yardımlarla bu yetimlerin, kötü niyetli insanların eline geçmesini engelleriz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum