Sürücüler Bayramda Dikkat!

Sürücüler Bayramda Dikkat!

Yayınlanma:
Sürücüler Bayramda Dikkat!

Ramazan Bayramı'nda oluşacak trafik yoğunluğunda sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekili, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural Ramazan Bayramı'nda oluşacak trafik yoğunluğunda sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını önerdi. Tatilin sadece 4 gün sürmesi nedeniyle kısa zaman arasında daha çok hareketlilik yaşanmasının beklendiğini ifade eden Tural, her zaman olduğu gibi sürücülerin uykusuz ve yorgun vaziyette direksiyon başına geçmemelerini ve kuralları uymalarını tavsiye etti.

Tural, Isparta'lı hemşerilerimizin tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayarak "Bayram sevincinin yasa dönüşmemesi için ocaklar söndüren ve pek çok kişinin sakat kalmasına sebep olan trafik kazalarına karşı herkesin azami derecede dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Türkiye'de yapılan pek çok çalışmaya rağmen trafik kazalarının halen en önemli sorunlar arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Tural, "Bayram öncesi ve sonrasında tatile gidiş ve tatilden dönüşler yoğunlaşacak ve trafik artacaktır. Ölümlü kaza oranı düşmesine rağmen, günlük ortalama 14-15 vatandaşımızı halen trafik kazalarında kaybediyoruz. Tatil ve bayramlarda bazen bu acı tablo iki katına kadar çıkıyor. Kazaların yüzde 95'i sürücü kusurundan kaynaklanıyor. Aracımızın hızını yol, hava durumu ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak geliyor. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı, yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor. İnsan hayatının ve sağlığın her şeyin önünde olduğu yaşantımızda herkesin trafik kurallarını uyarak mutlu bir bayram geçirmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum