Sürücüye de Af Geliyor

Yeniden yapılandırma ile trafik cezaları da dahil olmak üzere 120 liranın altındaki cezalara af geliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2014 12:48
Sürücüye de Af Geliyor

Torba tasarı da prim ve vergi gibi borçların yanında muayene ücretleri ve trafik cezalarıyla ilgili de maddeler bulunuyor. Yeniden yapılandırma ile trafik cezaları da dahil olmak üzere 120 liranın altındaki cezalara af geliyor.

120 LİRANIN ALTINDAKİ CEZALAR GÖNDERİLMİYOR
Trafikteki araçta sigara içen tiryakilere kesilen cezalar dışındaki trafik cezaları ya da kabahatler yasasına göre yazılmış ancak tebliğ edilmemiş olan 120 liranın altındaki cezalar gönderilmeyecek. 12 liranın altındaki karayollarındaki geçiş ücretlerinden de vazgeçiliyor. Yine 2007 öncesinden kalan alacaklardan 50 lirayı aşmayan asli alacak ile aslı ödenmiş feri alacaklardan da tutarı 100 lirayı aşmayanlar tahsil edilmeyecek.

MUAYENE ÜCRETİNE AF
Öte yandan önergelerle getirilen düzenlemeler arasında gümrük vergileri ile araç muayene cezalarının af kapsamına alınması da bulunuyor. Araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanlar 31 Aralık'a kadar araç muayenelerini yaptırırsa aylık yüzde 5 ceza yerine enflasyon farkını ödeyecek.

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı tarafından takip ve tahsil edilen alacaklar da yeniden yapılandırma kapsamına alınacak. 30 Nisan itibarıyla ödenmemiş gümrük vergileri ile bu vergilere bağlı cezaların enflasyon farkıyla birlikte ödenmesi halinde faiz ve gecikme faizi gibi diğer alacaklardan vazgeçilecek. Vergi aslına bağlı olmayan para cezalarının yüzde 50'si silinecek. Bu borçlara 36 ay taksit imkanı sağlanacak. (Kaynak: Takvim)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.