Süt İçemeyene Ayran Verilecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ hassas öğrencilere süt yerine ayran verilmesini gündeme getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 16:15
Süt İçemeyene Ayran Verilecek

Okullarda “zehirlenme” iddiasıyla başlayan süt dağıtımı konusunda bakanlardan peş peşe açıklamalar geldi.Recep Akdağ ise hassas öğrenciler için Ayran önerisinde bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, süte karşı hassasiyeti olan öğrencilere yoğurt veya ayran verilebileceğini söyledi. Gıda Tarımve Hayvancılık BakanıMehdi Eker, “Vakaların çok azında bir gıda zehirlenmesi belirtileri var, onların dışındakilerin çoğunda süte karşı hassasiyet tespit edildi” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise projenin ilk etapta başarılı yürütüldüğünü ve süt dağıtımına ısrarla devamedeceklerini belirterek, “Aç karnına süt içilmesin” tavsiyesinde bulundu. “Sağlıkta İletişimSağlıklı İletişim” toplantısına katılan Akdağ, sağlık kurumlarından gelen verilerin süt şekerine dair hazımsızlık ve hassasiyeti gösterdiğini belirterek, “Hastanelerde bu meseleden dolayı yatan herhangi bir hasta yok. Süte hassasiyeti olan çocuklara süt verilmeyecek” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de ikinci günde kendilerine bir sorun intikal etmediğini söyledi. Bazı illerden numunelerin alındığını ve analizlerin yapıldığını söyleyen Eker, “Her ihtimale karşı da bazı illerdeki sütler onların o serileri piyasadan çekildi” diye konuştu. Sütlerin sağlıklı, hijyenik olması için tetrapak kutularda üretildiğini, saklandığını anlatan Eker şunları söyledi: “Normal şartlarda usulüne uygun üretilmişse, o zaman sonradan bir delinme, bozulma gibi problemolmadığı sürece normalde bir bakteri, birmikrop bulaşması söz konusu değil. Eğer kutuda bombaj, bir şişme varsa büyük bir ihtimal zaten vasfını kaybetmiştir. Ya bir baskıya maruz kalmış, ya delinmiş ya bir şekilde hava almıştır. O zaman tabiimikrop alma ihtimali var, bu nedenle okullarda dağıtılırken, bunlara dikkat edilmesi lazım.” Tedavi sırasında çocuklardan kan ve gaita örneklerinin de alındığını anlatan Eker, Diyarbakır’da 35 öğrenciden alınan gaita örneklerinde normal bağırsak florası çıktığını bildirdi. “Projeye zarar gelmemesi lazım, projenin sekteye uğramasını gerektirecek bir bulgu yok’’ diyen Eker, firma hatası tespit edilirse en ağır şekilde cezalandırılacağını açıkladı.

BAKAN DİNÇER 'VELİLER BİZE GÜVENSİN'
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise süt dağıtımını ısrarla devam ettireceklerini söyledi. Dinçer, gerekli analizlerin yapıldığını belirterek, “Çocuklar arasında zehirlenme belirtisi olan yok. Rahatsızlananların içtikleri sütler için gerekli analizleri ve başka problemlerin çıkmaması için tek tek iller düzeyinde inceleme yapıyoruz. Her şey kontrol altında” dedi. Sütten rahatsızlanma konusunda yeni şikâyetlerin de olduğunu söyleyen Bakan Dinçer, “Ama bu kez tek tük şikâyet geliyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.