Sütçüler Belediye Başkanı İlk Kez Konuştu

Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2012 13:05
Sütçüler Belediye Başkanı İlk Kez Konuştu

Sütçüler ilçesinde, Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu öğrencilerini taşıyan Sütçüler Belediyesi'ne ait otobüsün kaza yapması sonucu bedensel engelli kalan Safiye Özpınar'ın babası İbrahim Özpınar, geçen günlerde haciz konan belediye araçlarını alarak evinin önüne çekti.

Isparta'da dört yıl önce meydana gelen bir kişinin ölümüne bir kişinin de engelli hale gelmesine neden olan trafik kazasında kusurlu bulunup tazminata mahkum edilen Isparta'nın Sütçüler Belediyesi, Safiye Özpınar'a ödeyeceği 380 bin liranın 200 bin lirasına karşılık 1 minibüs, 2 midibüs ve 1 yolcu otobüsü verdi.

AYLARCA KULAĞIMDAN SİLİNMEDİ
Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu da konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Basın toplantısı düzenleyen Müftüoğlu, şöyle konuştu: "Beş çocuğundan birisini kaybetmiş, ikisi üniversite öğrencisi, ikisi de Isparta'da okuyan dört çocuk babasıyım. 22 yıllık eğitimciyim. Sütçüler'de okuyan her üniversite öğrencisi evladım gibidir. Kaza olduğu sırada Sav beldesinden Sütçüler'e gitmekte idim. Kaza haberini aldım. Çok kısa bir süre sonra oradaydım. Otobüs ağaca dayanmış, öğrenciler sağa sola dağılmış vaziyetteydi. İlk şaşkınlık geçtikten sonra olay yerine henüz gelmiş olan jandarmanın da yardımıyla yaralıları birer birer araçtan çıkardık. Ambulanslara sevk ederek Eğirdir, Isparta ve Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırdık. Vefat eden kızımız Azize Günal'ı taşırken 'Ben ölecek miyim?' sözleri aylarca kulağımdan silinmedi."

BU DAVA UZAYABİLİRDİ
Kazadan sonra bedensel engelli kalan Safiye Özpınar'ın yoğun bakımda tedavi gördüğünü anlatan Müftüoğlu, şunları söyledi: "Durumun ciddi olduğunu söylüyorlardı. O günlerde eşim rahatsız olduğu için annemle hastaneye ziyaretlerine gidiyorduk. Olayın sıcaklığı sebebiyle, derin üzüntü içinde bulunduklarını düşündüğüm Özpınar ailesi suçlayıcı ifadelerde bulunuyordu.Sütçüler halkı, esnafı, Sütçüler MYO öğrenci ve hocaları topladıkları yardımları bu aileye iletti. Ayrıca, sigortadan Safiye Özpınar'a 63 bin 500 TL, Azize Günal için de 14 bin TL yardım yapıldı. Vefat eden Azize Günal'ın ailesine Fethiye'ye altı defa gittik. Olay mahkemeye taşınmış, kaza tespit tutanağında şoförün yüzde 100 hatalı olduğu tespit edilmiştir. Fakat tuttukları avukat hapis cezasını paraya çevirmiştir. Yaklaşık beş yıldır süren davada sona gelinmekte olup Yargıtay'da temyiz aşamasındadır. Geçen süre içinde İbrahim Özpınar'ın benim için kullandığı 'hiç yardım etmedi, hiç ilgilenmedi' şeklindeki ifadeleri doğru değildir.

Bunu kabul etmem mümkün değil. Sağlık problemleri devam eden annesini kaybetmiş acılı bir kızımızı üzmemek için şimdiye kadar cevap vermek istemedim. Üç dört gün önce meclis üyelerim ile birlikte ziyaret ettiğimiz Safiye Özpınar'ın sağlık durumunun daha iyiye gittiğini görmek bizi sevindirmiştir. Daha evvel avukatları Ömer Çetin'le yaptığımız görüşmelerde belediyenin nakit parasının olmadığını, karşılığında otobüslerin ve belediyenin taşınmazlarından bazılarını verebileceğimizi ifade ettik. Fakat kendileri haciz yolunu tercih ettiler. İsteseydik bu dava daha da uzayabilirdi."

ASILSIZ İFADELER
Sütçüler Belediyesi'nin Isparta'nın en başarılı belediyelerinden biri olduğuna dikkat çeken Müftüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zor koşullarda çok büyük hizmet sunmuştur. Böyle üzücü kazaların bir daha meydana gelmemesi için Sütçüler yollarının karayolları standartlarına uygun bir hale getirilmesi için karayolları ve özel idare nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir. Bazı yayın organlarında Sütçüler Belediyesi, kamu nezdinde küçük düşürücü, kazaya uğrayanlarla hiç ilgilenmediği, hiç yardımcı olmadığı gibi asılsız ifadeler kullanılması, AK Partili Sütçüler Belediyesi vurgusuyla da partiyi yıpratmaya yönelik yayınların olması, Sütçüler halkını, şahsımı, ailemi ve AK Parti camiasını incitmiştir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum