Sütçüler'de Kar Yağışı Seraları Yıktı

Sütçüler'de Kar Yağışı Seraları Yıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2017 10:01
Sütçüler'de Kar Yağışı Seraları Yıktı

ISPARTA’nın Sütçüler İlçesi’nde yoğun kar yağışı dolayısıyla köylerde seralar çöktü. Kat kütlesine dayanamayan demirler çökünce köylünün ürettiği ürünler karlar içinde kaldı. Sütçüler İlçesine bağlı Şeyhler, Yeşilyurt ve Çandır Köyü’nde üretici perişan oldu. Bütün sebzeler yetişiyor seralarımızda şuan marul yetişiyoruz. Her türlü sebzenin yetiştiği seralarda böyle bir olayda karşılaştık. Üreticilerimiz mağdur. Devletten destek bekliyoruz” dedi.  

Şeyhler Köy Muhtarı Mesut Bayraktar, 17 yıl sonra ilk kez aşırı kar yağışından dolayı köylünün geçim kaynağı olan seralar yıkıldığını söyledi. Ağır gelen kar kütlesine demirlerin dayanamadığı anlatan Muhtar, kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Köylü seracılık yaptığından beri ilk kez böyle bir olayla karşılaştı. Ne yapacağımızı şaşırdık. İçeride mahsul varken ateş yakıldı. Bazı çiftçiler plastik örtüyü keserek seralarının yıkılmasını önledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.