Sütçüler'deki Selde 450 Bin Balık Telef Oldu

Sütçüler İlçesi'nde geçen pazartesi günü Yağan yağmurun neden olduğu sel ve heyelanın ardından hasar tespit çalışmaları başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2011 13:05
Sütçüler'deki Selde 450 Bin Balık Telef Oldu

Sütçüler İlçesi'nde geçen pazartesi günü Yağan yağmurun neden olduğu sel ve heyelanın ardından hasar tespit çalışmaları başladı. Sel, en büyük zararı alabalık çiftliklerine verdi, 450 bin alabalık telef oldu.

Sütçüler'de geçen pazartesi akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yağmurun neden olduğu sel ve heyelanın ardından havanın açmasıyla birlikte hasar tespit çalışmaları başladı. Sel nedeniyle Çobanisa, İbişler ve Beydilli Köyü'nün ulaşımını sağlayan 2 köprü yıkıldı. Kesme Beldesi'ni Antalya'ya bağlayan Çukurca Köprüsü heyelan nedeniyle ağır hasar gördü. 30 küçükbaş havyan telef oldu, 15 evi ise su bastı.

Aşağı Yaylabel Köyü'nde alabalık havuzlarını su basması nedeniyle 450 bin yavru, 6 bin porsiyonluk alabalık ve 250 anaç alabalık telef oldu. Aşağı Yaylabel'de Arıkan Canlı Alabalık Tesisleri'nin işleten Yaşar Arıkan, "Daha önce de yağmurla birlikte sel meydana geldi. 16 yıldır burada çalışıyoruz ilk kez böyle büyük bir felakete tanık oldum. İşletmemizi kaybettik ama hayatta olduğumuz için şanslıyız" dedi.

 Aynı zamanda yaşadığı ev ve balık restoranının da sel nedeniyle zarar gördüğüne işaret eden Arıkan, "5-6 saat süren yağmurun ardından sel geldi. Dere yatağı ile yol arasında 70 metre mesafe olmasına rağmen bu alan sel sularına teslim oldu. Elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmadı. Kuluçkalık havuzumuz zarar gördü. Balık yemlerimiz tamamen yok oldu" diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Sütçüler'de Özel İdare ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Sütçüler Kaymakamlığı'na vekalet eden Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, şunları söyledi: "Konutlarda ciddi bir hasar yok. Balık çiftlikleri zarar gördü. Kesme Beldesi'ni Antalya'ya bağlayan Çukurca Köprüsü heyelan nedeniyle ağır hasar gördü ve kullanılamıyor. Bazı köylerde yollarda zararlar oluştu. Hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Halen ulaşamadığımız köyler var. Beyidilli Köyü'nde bir mahalleye ulaşımı sağlayan yolda zarar var. Aşağı Yaylabel köyünde 30 küçükbaş hayvan telef oldu. 15 ev sel suları nedeniyle zarar gördü. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.