Sütçüler'in Köylerinde Çekirge İstilası

Sütçüler köylerinde geçen yıl yaşanan çekirge istilası sorunu bu yıl daha da vahim bir şekilde gerçekleşiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2013 12:23
Sütçüler'in Köylerinde Çekirge İstilası

Sütçüler köylerindeki çekirge istilası köylüleri zor durumda bırakıyor.

Geçen yılda gerçekleşen çekirge istilasının bu yıl etkisini daha fazla hissettirdiğini söyleyen Sütçüler Yeniköy halkından Yakup Çelik “ne yapacağımızı şaşırdık çekirgeler tarlaları, meraları yediği gibi evimizin önündeki bitkilerden sonra fidanlarımızı bile yemeye başladı. Köyün her yerini saran çekirgeler evlerin önündeki bahçelerdeki ağaçları bile yemeye çalıştı ve kuruttu. Bu çekirge istilasına karşı birileri yol göstersin istiyoruz” dedi.

Yeniköy Muhtarı Mustafa Taşdöner köylerindeki çekirge istilasının inanılmaz boyutlara ulaştığını söyleyerek “yetkililer köyümüze gelsin görsün, zaten biz istemesek de görecekler, yolda araçları gelirken sürüler halinde çekirgeler havalanıyor. Herhangi bir evin bahçesine girsinler adım attıkları yerden binlerce çekirge kaçıyor. Bu çekirge istilası köylüyü çok mağdur ediyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum