Suudi Tur Operatörleri Isparta'ya Hayran Kaldı

Isparta’ya gelen Suudi tur operatörleri, şehrimizin güzelliklere hayran kaldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2011 11:05
Suudi Tur Operatörleri Isparta'ya Hayran Kaldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) turizm potansiyelinin Körfez ülkelerine tanıtılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmasıyla Batı Akdeniz’e gelen Suudi Arabistan’ın en büyük 18 tur operatörü firmasının temsilcisi, Antalya, Burdur ve Isparta tanıtım turunu tamamladı.

4 günlük programın ilk 3 günü Batı Akdeniz’i gezen yerel yöneticilerle biraraya gelen, bir evde misafir olup gölü gibi doğal güzelliğinin yanısıra elmasıyla tanınan Eğirdir’i, Düden Şelalesi’ni, İnsuyu Mağarası’nı, Davraz’ı, Alanya Kalesi’ni, Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı, Tahtalı ve Davraz dağlarını, Karacaören’i gezen konuk tur operatörleri, bölgenin güzelliklerinin yanısıra gösterilen ilgi ile yakınlığa da hayran kaldıklarını ifade etti.

Görevleri arasında “bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak” görevi de bulunan BAKA, Türk Hava Yolları (THY), Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ve Seyahat Acentacıları Yöneticileri Derneği (SAYD), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu ile birlikte Fam Trip (Tanıtım Gezisi) programları planladı.

Fam Trip’in ilkinde aralarında 40 firmayı bünyesinde barındıran Al-Tayyar Grup, Al Amoudi Travel, Saudi Travel&Tourist Bureau, ACT Al Zahid, Attar Travel, Zahran ve Kanoo gibi büyük Suudi Arabistan’ın %90 turizm hareketine sahip tur operatörlerinden oluşan 18 Suudi tur operatörü, Batı Akdeniz’e getirildi. THY’nin özel misafirleri olarak Riyad’dan İstanbul bağlantılı Antalya’ya gelen ve dönecek olan konuk heyetin otel konaklamalarında AKTOB, ALTİD ile KETOB, profesyonel rehberlik ve transfer hizmetlerinde de SAYD ile diğer tüm katılımcılar katkı sağladı.

Antalya, Burdur ve Isparta emniyet müdürlüklerinin de, tüm gezilerde eskort görevlendirerek destek verdiği 4 günlük programın ilk günü, Antalya Kemer’de ve teleferikle Tahtalı Dağı gezileri gerçekleştirildi. Kemer’de ağırlanan konuk heyet, kahvaltı sonrasında Düden Şelalesi’ni gezdi. Şelalenin güzelliği karşısında hayranlıklarını dile getiren Suudi tur operatörleri yetkilileri, yakınları ve çevreleriyle paylaşmak amacıyla bol bol fotoğraf çekti. Şelaleden ayrılan konuk heyet, Türkiye’nin ilk turizme açılan mağarası İnsuyu’nu gezdi.

Burdur turunun ardından öğle yemeğini Grand Özeren Otel’de yiyen konuk heyet, Isparta’nın Eğirdir İlçesi’ne geçti. Eğirdir Gölü’nü, Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin arkasındaki tepeden doya doya izleyen, fotoğraflar çekip, Türk çaylarını yudumlayan konuk tur operatörleri, Eğirdir’in Adası’nda tur atarak doya doya güzelliklerin tadını çıkardı. Eğirdir Belediye Başkanı Osman Osman Nuri Özmeral ile Suudi tur operatörleriyle buluştu. Ada’daki Halil- Pakize Hobanoğlu’nun evinde ilçenin turizm potansiyeli ve turist getirmeleri için Suudi tur operatörlerini iknaya çalıştı. Karşılıklı fikir alışveriş yapılırken, konuk heyete Eğirdir elması ikram edildi ve tur operatörleri ‘Eğirdir çok güzel bir tat olarak kalacak’ dedi.

Gösterilen misafirperverlik için teşekkür ettikleri Başkan Özmeral ile fotoğraf çektiren konuk tur operatörleri, Isparta merkezde Gülbirlik’in mağazasında gül ürünleri hakkında bilgi aldı ve ardından alışveriş yaptı. Giyim mağazasından da alışveriş yapan Suudi tur operatörleri, konaklamak üzere kayak merkezindeki Sirene Davraz Otel’e geçti. Isparta’dan Antalya’ya geçerken Karacaören Baraj Gölü’nü de ziyaret eden konuk heyet, öğle yemeği için Belek’e geldi. Yemek sonrasında Alanya’ya geçen Suudi tur operatörleri, Alanya Kalesi, Kızılkule ve Tersane sonrasında ALTİD’in düzenlediği akşam yemeğine katıldı.

Konuk heyet, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahi, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi. Kaymakam Doğan, Genel Sekreter Engin ile Dernek Başkanı Güner, Suudi tur operatörlerinin yanlarına giderek samimi bir havada sohbet etti. Tur operatörleri konaklamak üzere Sirene Belek Golf Otel’e geçti. Unutamayacakları yerler gördüklerini ve hayranlıklarını dile getiren konuk heyet üyeleri, Genel Sekreter Tuncay Engin ile uzman ve destek personellerinden oluşan BAKA ekibi, organizasyonun başarıyla gerçekleşmesi için katkıda bulunan THY, AKTOB, ALTİD ve SAYD’a teşekkür etti.

Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ile Umman’dan oluşan Körfez’deki diğer ülke tur operatörlerinin benzer programlarının ise, Mart, Nisan, Mayıs 2012’de yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum