Suyu Korumak Gelecek Nesli Korumak Demektir

Suyu Korumak Gelecek Nesli Korumak Demektir

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2015 09:38
Suyu Korumak Gelecek Nesli Korumak Demektir

2. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu’nda konuşan Vali Vahdettin Özkan, gelecek nesillerin yaşam hakkını ihlal etmemek için suyu, havayı, çevresel değerleri ve doğal kaynakları koruyup çok iyi yönetmemiz gerektiğini bildirdi.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu başladı. Sempozyumun ilk gününe; Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Ali Ayar ve 35 üniversiteden birçok bilim adamı da katıldı.

’SU OLMAZSA OLMAZIMIZ’’
Sempozyumun İlimizde yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Özkan, ‘’Su yönetimi, iyileştirilmesi gereken alanların başında geliyor. Su olmazsa olmazımız ve bunun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi gerekiyor’’ dedi. Bu hususta kamu olarak, üniversiteler, STK’lar ve bireysel olarak sorumluluklarımızın neler olduğunu net bir şekilde ortaya koymamız gerektiğini aktaran Özkan, bunun gelecek nesillerin yaşam hakkıyla ilgili bir konu olduğunu ve bu hakkı ihlal etmemek için suyu, havayı, çevresel değerleri ve doğal kaynakları koruyup çok iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi.

‘’BU KONU AYNI ZAMANDA VİCDANİ BİR MESELE’’
Öte yandan bu konunun aynı zamanda insani ve vicdani bir mesele olduğuna dikkat çeken Vali Özkan, ‘’Bu vesileyle Su yönetimi, Su ürünlerinin çeşitlendirilmesi, muhafazası ve doğru olarak pazarlamasında, suya ilişkin düzenlemelerde nitelikli ve yerinde çalışma yürüten parlamentomuza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Sularımızın yönetilmesi, korunması ve su ürünlerinin çeşitlendirilmesi aynı zamanda kırsal kalkınma açısından ve daha kaliteli bir yaşam standardının vatandaşlarımıza ulaştırılması anlamında da önemli. Ayrıca, İlimiz açısından büyük öneme sahip olan Eğirdir Gölünün korunması kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda, Eğirdir Gölü havzasında bulunan 100’e yakın yerleşim yerinin evsel atıklarının göl üzerinde olumsuz bir etkiye sebebiyet vermemesi için Kuşaklama Projesi çalışmaları başlatıldı. Ama Eğidir Gölü’nün korunması konusunda asıl görev çiftçilerimize düşüyor. Çiftçilerimiz, tarımsal ilaç kullanımını asgari seviyede tutmaları ya da hiç kullanmamaları gerekiyor. Gelecek nesillerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde bu çok önemli’’ şeklinde konuştu.

Vali Özkan’ın konuşmasından sonra sempozyum konuşmacıların açıklamaları ve tavsiyeleri ile devam etti. Sempozyum bugün de devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum