Tabip Odası'nda Nöbet Değişimi

Isparta-Burdur tabip odasının 2 dönemdir başkanlığını yürüten İlker Büyükyavuz görevini, yapılan genel kurulunun ardından yönetime seçilen Musa Bacaksız’ın ekibine devir etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2014 14:07
Tabip Odası'nda Nöbet Değişimi

Isparta-Burdur tabip odasının bakanlığını yapan İlker Büyükyavuz, ‘Uygulanması gereken tüzük dolayısı ile 2 dönem başkanlığını yürüttüğüm odamızın başkanlığını, genel kurulda seçilen arkadaşlarıma devir ediyoruz’ dedi.

Büyükyavuz devir töreninde yaptığı konuşmada, ‘İki dönemdir sürdürdüğümüz Isparta-Burdur Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeliklerimiz bazı arkadaşlarımız açısından tüzük gereği (Dr. Aysel Divarcı, Dr. B. İlker Büyükyavuz, Dr. Mustafa Aksoy), bazı arkadaşlarımızın yönetim kurulunda görev değişiklikleri nedeniyle (Dr. Hülya Toyran Sezik, Dr. Binnur Esendir) sona ermiştir. Öncelikle bu süreçte iki dönemdir bizlere gerek kurullardaki çalışmalarıyla, gerek moral olarak, gerekse gönülleriyle destek olan Isparta- Burdur Tabip Odasının Kurulları’na ve tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürü bir borç bilirim’ dedi.

‘EN SANCILI DÖNEMİ YAŞADIK’
Büyükyavuz, ‘Sağlıkta dönüşüm adı altında mesleğimizin son dönemleri belki de en çalkantılı ve en sancılı dönemini yaşadı. Mesleki tatmin ve özlük haklarımızdaki kayıplarımızdan, artan iş yükü ve çalışma süreleriyle performansın dayattığı kölelik sistemine giden yolda devasa boyutlara varan şiddet maalesef meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı bizlerden aldı.
Böylesi hareketli bir dönemde Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi önderliğinde Isparta ve Burdur’un kendi dinamiklerine uygun bir şekilde elimizden geldiğince mücadele etmeye çalıştık. Edinimler bazen uygulamaların hukuk mücadelesi ile iptali ya da geciktirilmesi şeklinde olsa da gerçek kazanım bizlerden sonra gelecek olan sağlık ordusuna, genç meslektaşlarımıza belki içlerinde çocuklarımıza mücadelemizle ilgili bir yanıtımız olmasıdır.’

‘ÖZÜR DİLİYORUM’
‘Isparta- Burdur Tabip Odası olarak siyasetimizin daima hekim siyaseti olmasına özen gösterdik bundan sonra da bu çizginin devam edeceği inancını yürekten taşımaktayız. Mücadelenin sınırının olmaması elbette ki bu anlamda pek çok eksiğimizin olduğu sonucunu doğurmaktadır. Yönetim Kurulu ve diğer Kurulların içinde çalışan arkadaşlarımızın günümüz çalışma koşullarında rutin olarak idame etmek zorunda oldukları mesleki görevlerinin yanında yürütmeye çalıştıkları meslek odası görevleri doğal bir sonuç olarak beraberinde bir takım eksikliklerimizi de getirmiştir. Tüm eksikliklerimizden ötürü Siz Sevgili Meslektaşlarımızdan Yönetim Kurulumuz adına özür diliyorum.’

‘YANIMIZDA OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
İlker Büyükyavuz, ‘Yaşadığımız bu yorucu ama anlamlı süreçte desteğinizi ve varlığınızı sürekli arkamızda hissettiğimiz Sevgili Meslektaşlarımıza, sürekli bizlerle birlikte olan ve desteklerini esirgemeyen Büyük Kongre Delegelerine, Onur Kurulumuzun Değerli Üyelerine, Denetleme Kurulumuzun Değerli Temsilcilerine, mücadelemizi yakından takip eden ve kamuoyuyla paylaşan görsel ve yazılı medyanın sevgili üyelerine, başta SES, Türk Sağlık Sen, Eğitim Sen, Eğitim-İş olmak üzere tüm sendikalara, kardeş meslek odalarımız Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, Veterinerler Odası ve diğer meslek odalarına, mahalle muhtarlarımız ve siyasi partilerimizin değerli yönetici ve üyelerine, Tıp Fakültesi öğrencilerimize, SDÜ öğrenci topluluklarına, eylemlerimizde güvenliğimizi sağlayan emniyet mensubu arkadaşlarımıza, daima desteklerini esirgemeyen Isparta Belediyesine ve saymayı unutmuş olabileceğimiz pek çok kurum ve dostlarımıza Isparta- Burdur Yönetim Kurulu adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.’ Diyerek sözlerine son verdi.

‘İZLERİNİ TAKİP EDECEĞİZ’
İlker Büyükyavuzden görevi devir alan Musa Bacaksız, ‘Bu gün büyük bir taşın altına elimizi koyduğumuzun farkındayız. Boynumuzda tüm sağlık çalışanlarının vebali var. Onların sorunlarını ve daha iyi şartlarda çalışmaları için gereken isteklerini her anlamda duyurmaya çalışacağız. Değerli hocamızın izlemiş olduğu yoldan sapmayarak. Tüm sağlık çalışanlarını daha iyi şartlarda yaşaması için var gücümüz ile çalışacağız’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum