Tabip Odasından Belgeli Savunma

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanlığı, Isparta Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü’nde yaşanan doğum krizinin doktorlara atılmış büyük bir iftira olduğunu belirtti. Oda Başkanı İlker Büyükyavuz, konu hakkında ellerinde belge olduğunu açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2013 17:33
Tabip Odasından Belgeli Savunma

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, Isparta Devlet Hastanesi’nde yaşanan doğum krizinin gerçeği yansıtmadığını ve ellerinde bu konu hakkında belgeler olduğunu belirtti. Oda Başkanı Büyükyavuz, doktor arkadaşının yanında olduklarını söyledi.

TAMAMEN YALANDIR

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, Isparta Devlet Hastanesi’nde yaşanan doğum krizi haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, böyle bir iddianın doktorlara atılan çirkin bir iftira olduğunu söyledi.

Büyükyavuz, “Dünden bu yana bu konu ile ilgili bir çok asılsız haberler çıktı. Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü’nde çalışan bir kişinin ortaya attığı iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre doğum yapan bir bayanın doğumuna temizlikçilerin girdiğini söylemişti. Bu tamamen yalandır. Doktorlara atılmış çirkin bir iftiradır” dedi.

DOĞUMA EBELER GİRDİ, ELİMİZDE BELGELER VAR

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, doğuma temizlikçilerin girmediğini, aksine ebe hemşirelerin doğuma girdiğini belirterek, ellerinde bu konu ile ilgili belgeler olduğunu açıkladı.
Büyükyavuz, “Bizim bu konu iftira olduğunu kanıtlayan belgeler var. Birileri o gün hastanede 7 – 8 tane doktor olduğunu iddia etmiş. O gün hastanede sadece 1 tane kadın doğum uzmanı vardı. O doktor da doğum zamanı başka acil bir hastaya bakması gerektiği için doğuma giremedi. Bu nedenle doğum sırasında hazırda bekleyen ebe hemşireleri doğumu gerçekleştirdi. Bunların hepsinin bizde belgesi mevcut. Temizlikçilerin doğum yaptırması söz konusu bile olamaz. Bir de doktor bırakın kendi kendine doğursun demiş. Böyle bir itamla suçlanmak gerçekten bizi üzdü. Kesinlikle kınıyoruz” dedi.

DOKTOR ARKADAŞIMIZ SAHİPSİZ DEĞİL

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, doktor arkadaşlarına suç duyurusu açıldığı taktirde ellerindeki belgelerle işin takipçisi olacaklarını belirterek, “İleriki zamandaki süreçte o vatandaşlar o gün nöbetçi olan doktora suç duyurusunda bulunacaklar. Ama biz Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağız. Haksızlığa dur diyeceğiz. O doktor arkadaşımızı harcatmayacağız. Doktor arkadaşımız sahipsiz değil” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum