Tabip Odası'ndan Kınama

Geçtiğimiz Isparta Devlet Hastanesi'nde yaşanan şiddet olayına Isparta Burdur Tabip Odası'ndan Kınama mesajı geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2013 10:42
Tabip Odası'ndan Kınama

Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı İlker Büyükyavuz, yaptığı açıklamada "İnternette basına düşen haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla Isparta’da sağlıkta şiddet devam etmektedir. Sağlık hizmetini sunanlar ve şiddete uğramaları ile ilgili cümleler yan yana yakışmamaktadır, yaşanmamalıdır ve zikredilmemelidir. Maalesef hem yaşıyoruz, hem yazıyoruz, hem de zikrediyoruz" dedi.

Büyükyavuz, "Sağlıkta uygulanan şiddetin durdurulabilmesinin tek yolu hasta-hekim arasındaki kutsal bağın zedelenmemesinden geçer. Burada en başta devletin en üst kademesinden başlayarak en alt kademeye kadar tüm yöneticilerinin sağlık hizmeti sunanlarla ilgili kullandıkları dile dikkat etmeleri gerekir. Sağlık hizmetlerinin ne kadar özveri ve gönüllülük esasına dayanan hizmetler olduğunu bilmeli, aynı zamanda basın yoluyla bunları zikretmeliler. Sağlık hizmetleri ve performans sözcüğü yan yana gelmemelidir. Mesleğimizin kutsallığına, hastalarla aramızdaki kurduğumuz kutsal ilişkiye dokundurtmayacağız. Yaşanan şiddet olayını ve daha önceki yaşanan tüm şiddet olaylarını kınıyoruz. Biz sağlıkçılar hastalarımız ve kendimizle ilgili olan her türlü sorumluklarımıza sahip çıkacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

ACİL SERVİSTE DAYAK HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum