Tabipler Odası’nda Görev Değişikliği

Tabipler Odası’nda Görev Değişikliği

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2016 15:59
Tabipler Odası’nda Görev Değişikliği

Isparta – Burdur Tabipler Odası’nda yapılan seçimli genel kurulu sonunda Burdur’dan Dr. Mehmet Ali Gökçe başkanlık koltuğuna oturdu. Eski başkan Musa Bacaksız ise yeni yönetimde Genel Sekreterlik görevine getirildi.

Tabip Odası’nda devir teslim töreni dün oda binasında gerçekleştirildi. Eski Başkan Musa Bacaksız, görevi yeni Başkan Mehmet Ali Gökçe’ye devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Bacaksız, “2 yıldır yürüttüğüm başkanlık görevini Mehmet Ali Beye devrettiğim için çok mutluyum. Benimle birlikte çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu olarak iyi hekimlik değerleri üzerinden ve sağlığın ücretsiz, kaliteli ve herkes tarafından ulaşılabilir olmasını ilke edinerek çalıştık. Bundan sonra da böyle çalışacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Ali Gökçe, 25 yıl Burdur Devlet Hastanesi’nde acil hekimi olarak çalıştıktan sonra şimdi Güneş OSGB’de işyeri hekimi olarak görev aldığını dile getirdi. Gökçe insanların doğuştan itibaren en önemli haklarından birisinin yaşam hakkı olduğunu ifade ederek, “Hekimler olarak yaşam hakkının sürdürülebilir ve sağlıklı olması için gece gündüz fedakarlık yapıyoruz” dedi.

Öte yandan yeni dönemde üzerinde duracakları konular hakkında bilgi veren Gökçe şunları söyledi: “Isparta-Burdur Tabip Odası olarak ayrılığımız gayrımız yoktu. Her yerde beraber davranıyorduk. Arkadaşlarımızın teveccühü ile bu dönem içerisinde başkanlığı Burdur’un yürütmesini tercih ettiler.

Arkadaşlarımızın güvenine layık olmaya çalışacağız. Bu güveni boşa çıkarmamaya özen göstereceğiz.

Toplumun en önemli sorunlarından birisi şiddeti. Ülkemiz ne yazık ki beklediğimiz şekilde kendisini bir şiddet sarmalı içerisinde buldu. Bu şiddet ortamında sağlık çalışanlarımızda bu şiddete maruz kalıyorlar. Hem üyelerimizin hem toplumumuzun bu şiddeti aşması konusunda hekimler olarak bir katkı sunabilirsek çok mutlu olacağız.

Sağlık, yaşam kadar kutsal bir haktır. Dolayısıyla herkesin sağlık hizmetlerine ulaşabilir ve ücretsiz olarak sunulmasından yanayız. Bunu yaparken halkımızın da sağlığa erişimini kolay ulaşılabilir, koruyucu sağlık hizmetini öne alıcı bir hekimlik anlayışı olmasını dileriz. Ne yazık ki günümüzde bunlar sosyal devlet ilkesi içinde öncelikli bir sorundur. İhmalini görüyoruz. Bu konuda da bize düşen görev olursa layıkıyla yapmaya çalışacağız.

Bu mesleği yürütürken tüm meslek çalışanlarımız 24 saat görevli. Dolayısıyla yıpranma hali her zaman mümkün. Yıpranma karşılığında doktor hekimler sosyal haklarını sonuna kadar elde etmiyor. Doktorlarımızın çalışma süresi içinde yıpranma paylarını ve emeklerinin karşılığını alması için her zaman savunacağız. Meslektaşlarımızın yanında olacağız. Bu sorunun da aşılması için elimizden geleni yapacağız.

Üyelerimizin sağlıklı ve toplumun genel düzeyini tutturabilecekleri ücreti almalarını temenni ederiz. Ne yazık ki üyelerimizin emeklilik süresinde emeklerinin karşılığını aldığını kimse bugün söyleyemeyiz. Bu konuda da üzerimize düşen olursa bu görevden kaçmayacağımızı ifade ederim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum