Tacize Tecavüze Hayır Yürüyüşü

Tacize Tecavüze Hayır Yürüyüşü

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2018 16:00
Tacize Tecavüze Hayır Yürüyüşü

Bir grup genç 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü sebebiyle “tacize, tecavüze, çocuk geline, şiddete hayır” başlıklı bir yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Aralarında Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği gibi çeşitli kitle örgütlerinin yer aldığı bir grup genç ellerinde “tacize, tecavüze, çocuk geline, şiddete hayır” pankartıyla kafeler caddesinden Kaymakkapı Meydanına kadar sessiz yürüyüş düzenledi.

Kaymakkapı Meydanında kitlesel basın açıklaması gençler sık sık “Cumhuriyet Kadını görev başında” sloganı attı. Burada grup adına açıklama yapan Lamia Savran, “Zorlu savaş koşullarının ardından, Türk Milleti’ni bağımsız, vatansever ve çağdaş bir toplum haline getiren Türk kadını bugün siyasetçiler tarafından medya yoluyla din yoluyla ve eğitim yolu ile yani devletin tüm ideolojik aygıtları kullanılarak ikinci plana itilmeye çalışılmaktadır. Daha geçtiğimiz günlerde yeni TCK tasarısında çocuğa istismar suçunun 15’den 12 yaşa indirilmesi tartışıldı. Var olan TCK’da çocuk istismarı 103. Madde ile düzenleniyor ve 15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı cinsel davranış suç sayılıp, 3 yıldan 8 yıla kadar cezalandırılacağı hükmü yer alıyor. Şimdi ise, 12 yaş sınırıyla cezaların kademelendirilmesi planlanıyor. Cinsel istismarında çocuğun yaşı 12 yaş altı ise cezanın 8-15 yıl aralığına, sarkıntılık da ise, cezanın 3 yıldan 8 yıla çıkarılması öngörülüyor. Çocuğun yaşı 12’nin üzerinde ise, rıza göstereceği öngörülüyor! Rıza varsa kız çocuğu saldırganla evlenilebilecek ya da saldırıya uğrayanın namusu üzerinden hafifletici sebepler aranacak. Taciz ve tecavüz kişinin yaşı ne olursa olsun suçtur! Kadınlara otobüslerde tekme atan yumruk sallayan, çocuklara tarikatlarda tecavüz eden,18 yaşın altındaki kız çocuklarını hamile bırakan zihniyetin bu toplumda yeri yoktur. Buradan tekrar ilan ediyoruz Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar laik çağdaş bilimsel bir devlet olarak kalacaktır” dedi.

Savran, “Türk milletinin ve milyonlarca kadının talebi nettir: eğitimde, siyasette, özel ve kamusal alanda kadın erkek eşit olmalıdır. Yalnızca kağıt üzerinde değil toplumsal bilinç olarak da eşit şartlarda yaşanmalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.