TAFT-EL'DE SENDİKAYA MÜRACATA BASKI

Isparta TAFT-EL fabrikasından Sendikaya girmek isteyen işçilere baskı yapılıyor iddiası.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2012 15:26
TAFT-EL'DE SENDİKAYA MÜRACATA BASKI

Isparta TAFTEL fabrikasından Sendikaya girmek isteyen işçilere baskı yapılıyor iddiası Isparta İş dünyasına bomba gibi düştü.

Uzun yıllardır Isparta İpliksan Fabrikasındaki alanı kullanan Taft-El Tafting El Dokuma Halıcılık Şirketi çalışanlarının Sendikaya üye olma talepleri Taftel yönetimi tarafından bloklanıyor.

Ajans32 Haber Servisini arayan fabrikada çalışan bazı işçiler fabrikanın bu uygulamasının yasalara aykırı olduğu söylediler. Engelleme sonrası tekrar işçilerle görüşen fabrika yetkilileri bu kezde bazı vaatlerde bulunarak işçilerin sendikaya üye olmalarını engellemeye çalıştığını söyleyen bazı işçiler "Sendika bizim en doğal kanuni hakkımız fabrika yönetimi bize sendikaya üye olmamamız konusunda yaptığı baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz" dediler.

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız TEKSİF-İŞ sendikası yetkileri ise "İşçilerin kesinlikle bu sendika üyeliğinden vazgeçmemesi gerek. Haklarını sonuna kadar biz sendika olarak savunacağız. Sendikamıza üye olan 9 kişinin Fabrika giriş kartları ellerinden alınmıştı. Hatta sendika üyelerimize işlerin az olduğu belirtilmiş olup bazı evraklara imza atmaları istenmişti. Fakat üyelerimiz sendikanın bilgisi olmadan hiç bir evrağa imza atmayacaklarını fabriya yönetimine bildirmeleri üzerine bu şirket tekrar bu 9 kişiye fabrikada iş başı yapmalarını istemiş ve kartlarınıda geri iade etmişti. Üyelerimize bu tür baskıların yapılmasını asla kabul etmeyeceğiz. En kısa sürede firma yetkilileri ile bu konuyu görüşeğiz. Üyelerimizin tüm haklarını sonuna kadar hukuki zeminde savunup haklarını alacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.