Tahliyesi İstendi

Öğrencisini hamile bırakarak ardından kürtaj yaptırdığı suçlamaları ile tutuklu bulunan okul müdürü yeniden hakim karşısına çıktı. Avukatı H.A.A için tahliye talebinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2013 11:56
Tahliyesi İstendi

Geçtiğimiz yıl Mart ayında müdürlüğünü yaptığı Şarkikaarağaç Anadolu Öğretmen Lisesinde 16 yaşındaki öğrencisi E.Y ile ilişkide bulunduğu ve hamile kalması üzerine gizlice kürtaj yaptırdığı suçlamaları ile tutuklanarak Yalvaç Cezaevine konulan H.A.A yeniden hakim karşına çıktı.
Duruşmalarda üzerine atılan suçları kabul etmeyen ve her defasında öğrencisinin başkası ile girdiği ilişkiden hamile kalması üzerine yardımcı olmaya çalıştığını iddia eden H.A.A’ nın avukatı müvekkilinin uzun süredir tutuklu olması nedeni ile mağdur olduğunu ve kefaletle serbest bırakılarak yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti.

Isparta’nın Ş.Karaağaç ilçesinde Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü kız öğrencisini hamile bıraktığı gerekçesi ile tutuklanmıştı. Öğrenci müdürü suçlarken, müdür ‘ben kürtaja yardım ettim cenin benden değil’ iddiasında bulundu Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde meydana gelen skandalda herkesi şok etmişti. Öğrencisini hamile bıraktığı daha sonra da dışarıdan olayın anlaşılmaması için Isparta’da T.Ç isimli jinekologa kürtaj yaptırdığı gerekçesi ile okul müdürü H.A.A geçtiğimiz gün tekrar hakim karşısına çıkarıldı.

Sanığın avukatı H.A.A’nın tekrar ruh sağlığının tespit edilmesini talep etti. Mağdurenin eteğinden alınan örnekler ile vücudundan alınan örneklerin bir olmadığını, mağdurenin de gönüllü olduğunu zorlama ve tehdit olmadığı bu durumda olayda tecavüz olmadığı kendisinin gittiğini idda ederek müvekkilinin mahkemenin takdir edeceği kefalette tahliyesini ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Müvekkilim mağdurdur diyen sanığın avukatı, 3 çocuğu ve ailesi mağdur bir vaziyettedir. Kefaletle serbest bırakılarak yurtdışına çıkma izni ve tutuklu tahliyesini talep ettiklerini belirtti.

İddia makamı duruşmada mahkeme heyetine vermiş olduğu ek mütalaasında mağdur ve sanık hakkında tekrar adli tıp kurumuna sevk edilmesi yönündeki talebi dosyadaki raporların yeterli olmasından dolayı gerek olmadığını bu nedenle talebin reddini istedi. Ayrıca sanık hakkında TCK 53, 53, 5232 sayılı ve 5271, TCK 226. Maddesi’nin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın işlediği suçun vasfı ve mevcut delil durumlarını göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 2 Ekim 2013 gününe ertelenmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.