Tahribatın böylesi…

Tahribatın böylesi…

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2019 12:43
Tahribatın böylesi…

Mermer Ocakları, işini bitirdikten sonra ortalığı olduğu gibi bırakıp gidiyor. Oysa yasal düzenlemeler gereği ocağın bulunduğu yerin ağaçlandırılması gerekiyor. Ocak yetkilileri bu konuda ‘biz ağaçlandırsın diye devlete para veriyoruz’ derken, devletten bu konuda hiçbir çalışma yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

 Bir doğa harikası olan ve son yıllarda her dağın tepesinde açılan mermer ocakları ile doğası iyice tahrip edilen Sütçüler ilçesinde işini tamamlayıp terk edilen bir mermer ocağının durumu vatandaşları isyan ettirdi.

DOĞAYI TAHRİP ETTİLER, 

OLDUĞU GİBİ BIRAKIP GİTTİLER…

Bu durumu sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaşlar; “Sütçüler ilçemizde ilk mermer ocağı terk edilmiş vaziyette. Şu anda benim memleketim bir virane şeklinde. Kaç senedir burası hiç bir ağaçlandırma çalışması yapılmamış şekilde ve terk edilmiş durumda burada bulunan mermer taşlarının ana yola düşme tehlikesi şu anda bulunmaktadır” dediler.

TERK EDİLEN OCAKLARI OCAK 

SAHİBİ Mİ? DEVLET Mİ AĞAÇLANDIRACAK? 

Açılan her mermer ocağının işini tamamladıktan sonra bulunduğu yer mutlak ağaçlandırılması gerekiyor. Bu zorunlu. Ancak, şuana kadar böyle bir uygulama görülmedi. Bu duruma da değinen vatandaşlar; “İlgili devlet kuruluşu mermerciden ağaçlandırma parasını peşin aldı mermerci parasını ödediği için böyle bıraktı gitti bu nu her halde ilgili köy halkı muhtar kaymakamlığa şikayet ederek düzenlemeyi isteye bilir yani mermer işletmesini değil, köyün mahallenin yetkililerinin kusurları yani sapla samanı karıştırmamak gerekiyor diye düşünüyor.”

Bir diğer yorumda ise; “Bu kaderine terk edilen mermer ocağını herkesin yakından görmesini isterim 3 resimdeki tepe noktadan bir insan düşse 70 metre falan var çok sık gidilen bir yerde değil ancak iskeleti bulunur çıkarılan blok taşların altından toprak oyulması olmuş yan yatmış bir gün o bloklar aşağıdan gecen yola inerse hiç şaşırmam” değerlendirilmesinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum