Takdirlik Afra Karnesini Alamadı

Takdirlik Afra Karnesini Alamadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2017 14:59
Takdirlik Afra Karnesini Alamadı
İmam Hatip Ortaokulu 10.sınıf (Hilmi Dilmen) öğrencisi Afra Özkan’ın trafik kazasındaki vefatı bütün okulu hüzne boğdu.  Isparta’da 5 Haziran Pazartesi  günü saat 09.00 sıralarında İstanbul Caddesi (Çünür Yolu) Iyaş Bulvar önünde meydana gelen trafik kazasında bir otomobil tarafından çarpılan 12 yaşındaki Afra Özkan, kurtarılamamıştı.  
 
Afra’nın okulunda dün yas vardı. Okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler, trafik kazasında hayatını kaybeden Afra Özkan’ın masasını karanfillerle donattılar. Karnesini masasına bırakan okul yetkilileri, İmam Hatip Orta Okulu’nun en başarılı öğrencilerinden birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadılar. Afra, çok büyük sevinç yaşayacağı günde maalesef karnesini alamadı.
Isparta İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Hasan Oruç, öğrencileri Afra Özkan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Afra’nın 6/A öğrencisini olduğunu ve takdir aldığını belirten Müdür Oruç, “Afra çalışkan ve çevresine örnek bir öğrenciydi. Şen şakrak, cana yakın bir kişiliği vardı. Okulumuzun başarılı öğrencilerindendi. Babası Pamuk Şeker işiyle uğraşırdı. Afra’ya babasını IYAŞ’ta görürdüm. Afra’yı trafik kazasında kaybettiğimizi duyunca çok üzüldük. Bütün okul hafta başından bu yana kendimize gelemedik. Mekanı cennet olsun” dedi.
 
Sınıf Öğretmeni Esin Yılmaz Avcı ise Afra Özkan’ın başarılı bir öğrenci olduğuna belirterek, “Afra; öğretmenlerine ve arkadaşlarına karşı saygılı hoşgörülü; yardımsever, çok hanımefendi bir kızımızdı. Arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilirdi.Verilen bir sorumluluğu zamanında ve en güzel bir şekilde yapmaya gayret gösterirdi.Derslerinde de oldukça gayretli ve basarili bir öğrencimizdi.Kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.Allah (c.c.) mekanını cennet eylesin” diye konuştu.
 
Öte yandan Afra’nın cenazesi dün Davraz Mahallesi Pazar Camii’nden kaldırıldı. Cenazeye Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.