Takke Düşecek Kel Görünecek

CHP Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sakarya adaylık açıklamasına 12 yıl önce Ak Parti’nin iktidara gelmesi nedeniyle yakasına silah kurdele diktiği ceketi ile çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2015 12:10
Takke Düşecek Kel Görünecek

CHP Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sakarya adaylık açıklamasına 12 yıl önce Ak Parti’nin iktidara gelmesi nedeniyle yakasına silah kurdele diktiği ceketi ile çıktı. Sakarya açıklamasında “8 Haziranda Türkiye’nin başına geçirilen takke düşüp, kel görünecek ve ben bu silah kurdeleyi ceketimin yakasından sökeceğim” dedi.

CHP Milletvekili aday adayı Cengiz Sakarya partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında neden aday olduğunu açıkladı. Sakarya açıklamasında “Ülkemizde beş yıllık kalkınma planları, uzun yıllardır uygulanmaktadır. Bana göre hiçbir il hak ettiği konumda değildir. Hükümetler yandaş öncelikleri nedeniyle illere göre hak edişleri aldıkları oya göre dağıtırlar. Bu da bütün illerin gerçek paylarını alamamaları sonucunu getirir. O nedenle kalkınma planları bilim adamları ve uzmanlar eşliğinde, siyasi çıkar yerine, ülke çıkarı gözetilerek, ihtiyaç, öncelik, kalite ve verimlilik gözetilerek yapılmalıdır. İşte Isparta’mız o zaman hak ettiği konuma gelecektir. Bunun için mücadele etmekte benim görevim olacaktır” dedi.

ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI KALACAĞIM
Cengiz Sakarya Atatürk ilkelerine bağlı bir milletvekili olacağını söyleyerek “Milletvekili seçilirsem, Atatürk ilkeleri ve Sosyal Demokrasinin ışığında, Tam Demokrasi'nin yerleşmesi için mücadele edeceğim. Her alanda, özgürlükler için mücadele edeceğim. Namuslu emeğin üstünlüğüne dayalı eşitlikler için mücadele edeceğim. Din, siyaset malzemesi değildir. Temiz kalması için mücadele edeceğim. Önce insan, diyerek yola çıkıyorum. İyi insan olmadan, hiçbir şeyin iyisi olunamaz. İyi dindar, iyi Müslüman, ahlaklı, erdemli, dürüst, yurdunu, yurttaşını seven, namuslu, çalışkan olmak, ancak önce iyi insan olmakla mümkündür” şeklinde konuştu.

SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ
Sosyal devletin görevinin yoksul insanlara sadaka dağıtmak olmadığını belirten Sakarya “12 Eylül darbesi ve 1983 Özal iktidarı ile başlayan, devletimizin öz kaynaklarını her gün adım adım tüketen, yerli ve yabancıya yok pahasına satan, devletin ekonomide denge olma unsuru olmasını ortadan kaldıran, özelleştikçe fiyatları artan ürünler olarak vatandaşa pahalıya mal olan, açlık ve yoksulluk sınırının altında bir yaşama mahkum ederek, zor yaşam koşullarına mahkum eden bu namuslu olmayan piyasa ekonomisinden, çağdaş standartlarda namuslu piyasa ekonomisine geçiş için mücadele edeceğim. Yoksul insanların, yoksulluklarını ve inançlarını sömüren insan bozuntularıyla mücadele edeceğim. Devletin ve hükümetin görevi fakir insanlara sadaka dağıtmak değildir. Asıl görevi vatandaşını hiç kimseye muhtaç etmemektir. Her vatandaşına açlık sınırının altında bir yaşam biçimini yaşatmamalıdır. sosyal devletin gereği budur. Herkes, bu ülkenin yurttaşı olmakla gurur duymalıdır.Bunun için mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.