Taksiler ve Servisler Zabıta kontrolü altına giriyor

Isparta’da bulunan C ve S plakalı servis ve taksilerin kontrolü Zabıta Müdürlüğüne geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Eylül 2011 10:35
Taksiler ve Servisler Zabıta kontrolü altına giriyor

Isparta’da bulunan C ve S plakalı servis ve taksilerin kontrolü Zabıta Müdürlüğüne geçti.

Isparta Belediyesi Meclisi Ticari taksilerin çalışma belgesi ile servis araçlarının güzergah izin belgelerinin yenilenmesi ve bazı değişikliklerle ilgili meclis kararı aldı. Buna güre C ve S Plakalı araçlara yeni düzenleme getirildi. Düzenlemenin kontrolü ise Zabıta Müdürlüğü yapacak.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, “Ticari araç Çalışma İzin Belgeleri ve Güzargah izin belgelerinin yanı sıra S ve C plakalı araçların renkleri ile belediye meclisimiz bir karar aldı. Buna göre S plakalı (Personel Servis Aracı) araçlarımız beyaz renkli ve kırmızı şeritli olacak. C Plakalı (Öğrenci Servis Aracı) araçların beyaz renkli olmasına 10 cm eninde sarı-siyah kuşak çekilmesine karar verildi. Bu tarihten itibaren S ve C Plakalı araçlarımız meclis’ce alınan bu kararı 6 ay içerisinde uygulamaya koymaları gerekmektedir. Araçlarımız meclisimizin istediği renklerini bir an evvel yapmaları ve bu yaptırdıkları değişiklikleri de Zabıta Müdürlüğümüze ibra etmeleri gerekmektedir.

Meclis kararımızın üzerinden yaklaşık bir ay geçti ancak bu konuda hiçbir sürücü arkadaşımız yerine getirilmesi gereken düzenlemeleri yaptığına dair bize bilgi ulaşmadı. C ve S plakalarına sahip sürücülerimizin bu konuda biraz daha hassasiyetle durmasını istiyorum. Aksi takdirde cezai müeyyideye düşeceklerdir. Dileğimiz hiçbir arkadaşımızın cezai müeyyideye maruz kalmamasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum