Taksit Yasağını Delecek Yeni Yöntem

Kredi kartına taksit sınırı gelmesinin ardından teknoloji marketler yeni yöntemler bulmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2014 09:49
Taksit Yasağını Delecek Yeni Yöntem

Gold’da taksit sınırından önce haftada 20 bin TL olan hediye kartı satışı 2 milyon TL’ye yaklaştı. Sadece Gold’da değil tüm teknoloji zincirlerinin hediye kartı satışında patlama oldu.

Cep telefonlarında kredi kartına sıfır taksit uygulaması tüketici elektroniği zincirlerinin kendi çözümlerini yaratmasını sağladı. Hediye kartıyla cep telefonundaki krizi aşan Gold, bu kartların satışında 100 kata yakın artış yakaladı. Taksit sınırından önce haftada 20 bin liralık hediye kartı satan Gold, Şubat ayında yaşanan patlamayla 2 milyon liraya yakın tutarda hediye kartı satışı gerçekleştirdi.

DAHA BİLMEYEN VAR
Gold’un Pazarlama Müdürü Kılıç Orhan Erdemir, “Hediye kartlarının satışı patladı. Bizim haftada 20 bin lira civarında olan satışlarımız Şubat’ın ikinci haftasında patladı ve 750 bin doları geçti. Teknosa, Vatan gibi rakiplerimizde bu rakamlar çok daha yüksek” dedi.

Hala hediye kartından haberdar olmayan insanlar bulunduğunu kaydeden Erdemir, “Eskiden beri hediye kartı satıyordum ama kimse ilgi göstermezdi. İnsanlar hediye kartını daha yeni öğrendi. Hala bilmeyenler var. Bankalarla anlaştık ve 36 aya kadar tüketici kredisi de veriyoruz. Mart ayı bu açıdan daha belirleyici olacak çünkü kredi imkanları da daha fazla bilinecek. Dolayısıyla toplam satışlarda taksit sınırının etkisi azalacak ve satışlar toparlanacak diye öngörüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

SATIŞTAKİ PAYI YÜZDE 30'U BULUYOR
Gold Pazarlama Müdürü Kılıç Orhan Erdemir’in verdiği bilgiye göre teknoloji zincirlerinin toplam satışlarında cep telefonlarının payı yüzde 30’u buluyor. Satışlarda televizyonun payı yüzde 25, notebook’un yüzde 18, tabletin ise yüzde 10’a yakın payı bulunuyor.

KUR FARKI CEP'E YANSIMADI
Kılıç Orhan Erdemir, kurlardaki artışın cep telefonlarına yansıtılmadığını anlattı. Erdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Kurlardaki artış yüzünden fotoğraf makinalarının fiyatı yüzde 20 artarken bu oran notebook ve televizyonda yüzde 10’a yaklaştı. Cep telefonlarında ise taksit sınırlaması yüzünden kur farkı çok yansıtılmadı. Bariz bir artış olmadı. Herkes kur farkını yansıtmamaya çalışıyor.”

Erdemir, kurlardaki artışın tetiklendiği 17 Aralık sonrası siyasi gelişmelerindeğil taksit sınırlandırmasının işlerini olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.