Tam Gün Bilmecesi Çözülüyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların devlet hastanelerinde tam gün çalışmasını öngören kararnamenin önümüzdeki günlerde çıkacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2011 20:21
Tam Gün Bilmecesi Çözülüyor

Tam gün kararnamesi yine gündemde.

Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar artık özel muayenehane açamayacak.

Düzenlemeyi içeren kararname önümüzdeki günlerde çıkacak.

Ordu'da konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuya şu sözlerle açıklama getirdi:

"Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanelerimizde çalışan doktor kardeşlerimiz bir tercih yapacaklar. Ya Sağlık Bakanlığı'nı ya da özel sektörü tercih edecekler. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan doktorların yüzde 97'sinin böyle bir sıkıntısı yok zaten. Artık eski dönemlerdeki gibi 'muayenehaneye gel, orada para öde' mantığından tamamen kurtulmuş olduk"

Akdağ, CHP'nin daha önce Tam Gün Yasası ile ilgili iptal başvurusunda bulunmasını da hatırlattı.

Başvuru üzerine Danıştay'ın düzenlemeyi kısmen iptal etmesine değinen Akdağ, İnşallah CHP bir daha oyuna gelmez dedi. Akdağ şöyle konuştu:

"Ben inanıyorum ki CHP yine böyle bir oyuna gelmez. Tamamen vatandaşın lehine bir uygulamayı tersine çevirmek için bazı meslek örgütleriyle ortak hareket ederek büyük bir yanlış yapmaz. Bir kere bu yanlışı yaptılar. Biraz da pişman olduklarını da biliyorum açıkçası. Bir daha yanlış yapacaklarına inanmıyorum."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.