Tandoğan'dan Özel'e İronik Cevap

“Ülkeyi nereden nereye getirdiğiniz gerçekten belli”

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2019 10:17
Tandoğan'dan Özel'e İronik Cevap

AK Parti Milletvekili Recep Özel’in “AK Parti’nin ülkeyi nereden nereye getirdiği ortada” ifadelerine İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan’dan ironik bir cevap geldi. Tandoğan, “Evet, gerçekten ülkeyi nereden nereye getirdiğiniz çok belli” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, AK Parti Milletvekili Recep Özel’in Pazar günü düzenlenen Teşkilat Buluşmasında yaptığı konuşmaya göndermede bulundu.

Recep Özel’in “AK Parti’nin ülkeyi nereden nereye getirdiği ortada” ifadeleri üzerinden AK Parti hükümetini eleştiren Tandoğan, “AK Parti Milletvekili Recep Özel “AK Parti’nin ülkeyi getirdiği nokta belli” demiştir. Bu açıklama Sayın milletvekili Recep Özel’i sosyal ve ekonomik veriler ortaya konunca üzecek bir açıklama olmuştur. Sosyal diyorum çünkü; tüm ülkemiz gibi Ispartamız da Suriyeli mülteciler konusundan muzdariptir. Ekonomik diyorum çünkü; Ülkemiz gibi Ispartamızda da kapanan işletmeler, tohum ve gübre borçlarını ödeyememiş, bankaların yüksek faizli kredilerinden bunalmış çiftçilerimiz var. İş yerini açtığı kapadığı zaman aralığında çay ocağından içtiği bir bardak çayın yükünü hesaplayan siftah edememiş esnaflarımız var. Akşam eli kolu bomboş eve giden babalar, emekliler, asgari ücretli halkımız var. Evinde akşama ocakta ne kaynatacağım, çocukların önüne ne yemek koyacağım, dolap tam takır diyen ev hanımlarımız var” dedi.

Tandoğan, “Evet çok doğru söylüyorsunuz AKP’nin ülkeyi nereden nereye getirdiği çok bariz ortadadır. Bunu itiraf edebilmeniz, öz eleştiri yapabilme erdemini göstermenizden dolayı sizi kutluyorum. Her seçim yeni bir başlangıç, yeni bir heyecandır. Aynen katılıyorum ve bu kötü yönetimlerden halkımızın kurtulabilme ümididir diyorum. Enflasyon verilerinin halkımızın geçim sıkıntılarını yansıtmadığı çok açık ortadadır. Pinpon topuyla, dizel arabaya yapılan indirimlerle hesaplanan enflasyon değerleri, halkımızın sofrasına koyacağı aşı, ülkemizde yaşanan işsizliği, çiftçinin, esnafın, sanayicinin geldiği noktayı gün yüzüne çıkarmaktadır. Her konuşmanızda hükümet partisi olarak biz belediyeci olursak, Isparta kazanır, şunu bunu yapacağız açıklamaları çok üzücüdür. Halkımıza aba altından sopa göstermek, bir nevi tehdit söylemidir. “Belediye bizden olursa işler daha hızlı yürür.” dediniz Sayın Recep Özel; sizi bu Isparta halkı seçmedi mi? Bugün bulunduğunuz milletvekilliği sıfatını Isparta halkı vermedi mi? Size milletvekilliğini AKP mi sağladı, yoksa AKP adayı olarak Isparta halkı mı seçti anlayamamaktayız” diye konuştu.

Recep Özel’in, “Belediyeyi almalıyız yoksa vatandaşın beklentilerini tam anlamıyla yerine getiremiyoruz” ifadelerini de eleştiren Tandoğan, “Sizler bu ilin vekilisiniz ve belediye hangi partiden olursa olsun Isparta’ya hizmet etme mecburiyetinde olduğunuzu unutmamalısınız. Yatırımı da, teşvik desteklerini de, çiftçinin sanayicinin esnafın sorunlarını da ele almalısınız. Isparta’nın değişime, dönüşüme ihtiyacı var, haklısınız; ama bunun yolu vatandaşa aba altından sopa göstererek tehdit etmek değildir. Belediyeyi almalıyız yoksa vatandaşın beklentilerini tam anlamıyla yerine getiremiyoruz ne demektir? Tüm siyasi sıfatlarımdan sıyrılarak bu söyleminiz Ispartalı bir vatandaş olarak bizleri çok üzmüştür. Bu açıklamanız ya oyunuzu bize verirsiniz ya da sonucuna katlanırsınız demektir. Biz İYİ Parti olarak Isparta ve Isparta halkımız için varız. Siyaset bir yere kadardır. Önemli olan vatandaştır ve vatandaşa hizmet etmektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum