Tangram Yarışmasına Büyük İlgi

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Koleji’nde Matematik Zümresi tarafından organize edilen "Tangram Yarışması" öğrenciler arasında büyük ilgi gördü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2011 15:14
Tangram Yarışmasına Büyük İlgi

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Koleji’nde Matematik Bölümü tarafından organize edilen "Tangram Yarışması" öğrenciler arasında büyük ilgi gördü.

İlk defa Çin'de oynandığı bilinen ve gerçek yaşı tam olarak bilinmeyen Tangram için üçer kişiden oluşan 20 grup yarıştı. Çince adı Türkçe'ye "Yedi Parçalı Akıl Oyunu" veya "Bilgelik Oyunu" olarak çevrilebilen tangram oyununda amaç, yedi farklı geometrik şekli kullanarak birbirinden farklı bütünler oluşturmak.

Okul içi etkinlikler çerçevesinde iki aşamada yapılan yarışmada 60 öğrenci finale kalmak için ter döktü. Yarışmanın ön elemesinde yarışmacılardan kare tangramdan 4 tane şekil oluşturmaları istendi. Yarışmacılar yaptıkları doğru şekil sayısı ve bitirme sürelerine göre finalde yarışmaya hak kazandılar.

Finale kalan 9, 10, 11 ve 12. Sınıflardan oluşan 4 takım arasında çok çekişmeli bir mücadele oldu. İki takım arasında beraberlikle sonuçlanan yarışma final sorusuyla neticelendi.

Zamana karşı yarışan öğrencilerin finalde elde ettikleri dereceler şöyle oluştu:

1. 10 C sınıfı: Elif Büşra Şahin, Şerife Bakırcı, Elif Kübra Akın

2. 12 B sınıfı: Zeynep Kanyücel, Hilal Şeymanur Binbir, Tuğçe Bozdoğan

3. UF sınıfı: S. Salih Demirbaş, Hüseyin Çakır, Serkan Beyazıt

4. 9 C sınıfı: Amine Gizem Canlı, Feyzanur Altıntaş, Rumeysa Balaban

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.