Tarih ve kültür parkı 13 ağustos’ta açılıyor

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Demirköprü yanında bulunan ve geçmişte mezbaha olarak kullanılan alandaki park çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2012 16:18
Tarih ve kültür parkı 13 ağustos’ta açılıyor

Tarih ve Kültür Parkı adını taşıyan parkın açılışı 13 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 11.30’da yapılacak. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimize kimlik ve prestij kazandıracak, anıtsal ve tarihsel özelliğe sahip parkımızın şimdiden Isparta’ya, Ispartalı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

PARK ALANI 4 BİN 300 METREKARE

Şehrin güzelliklerini ve özelliklerini yansıtacak olan Tarih ve Kültür Parkı 4 bin 300 metrekarelik bir alana sahip. Yürüyüş yolları, perguleler, Isparta’nın yetiştirmiş olduğu Türk büyüklerinin büstleri, fıskiyeli havuz, dinlenme alanları, kuş yuvalarını barındıracak olan parkın çay boyu ile de entegresi sağlanıyor.

KENDİSİNE HAS ÖZELLİKLERİ VAR

Tarih ve Kültür Parkı kendisine has özellikler taşıyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, park alanında başkan yardımcıları, daire müdürleri ile birlikte incelemelerde bulundu ve bilgiler aldı. Kültürel ve tarihsel bir park alanını yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, parkın belediye imkânlarıyla ve belediyenin teknik ekiplerince yapıldığını belirtti.

BİZ ISPARTA BELEDİYESİYİZ

Belediyenin peyzaj ve sanat eserlerinde gelişmekte olduğunu aktaran Başkan Günaydın, “En iyisini yapıyoruz. Biz yapıyoruz, ‘biz kimiz’, biz Isparta Belediyesiyiz” dedi. Belediyenin bu konularda da süratle geliştiğini ve üst noktalara ulaştığından da bahseden Günaydın, belediyenin artık yaptığı yatırımlarla danışılan bir yer konumuna geldiğini belirtti. Isparta Belediyesi’nin tüm birimleriyle enerji dolu olduğunu kaydeden Günaydın, belediyenin kültürel ve sanatsal anlamda da önemli atılım ile yatırımlar yaptığını dile getirdi.

RESMİ AÇILIŞ 13 AĞUSTOS’TA

Yapımı tamamlanan ve kısmı çalışmaların devam ettiği Tarih ve Kültür Parkı’nın resmi açılışının 13 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 11.30’da gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Günaydın, “Şehrimize kimlik kazandıracak olan anıtsal ve tarihsel özelliklere sahip prestijli bu parkımızın şimdiden Isparta’ya, Ispartalı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum