Tarihi Bina Butik Otel Olacak

Milli Eğitim Müdürlüğü taşındıktan sonra tarihi bina butik otel yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 17:22
Tarihi Bina Butik Otel Olacak

Alt kat öğretmenler için lokal olarak düzenlenecek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tarihi binası BUTİK OTEL’e dönüştürülüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni bina yapılması ve Gazi Sosyal Bilimler Lisesinin A bloğuna taşınması durumunda tarihi binanın ne yapılacağına karar verildi.

Yetkililer, yeni bina yapılıncaya kadar Milli Eğitim hizmetlerinin hem mevcut binada hem de Gazi Lisesinde hizmet vereceğini açıkladılar. Milli Eğitim’e yeni hizmet binasının nereye yapılacağı konusunda ise henüz bir karar verilmedi. Edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tarihi binası aslına uygun olarak restore edilecek ve BUTİK Otel yapılacak.

Binanın alt katı ise öğretmenler için lokale dönüştürülecek.
Öğretmenevi binası ile Milli Eğitim’in eski binasının bahçeleri ŞAİK Lisesi bahçesinden ayrılacak ve ortak kullanım alanı haline getirilecek. Böylece her iki bina birlikte hizmet verecek.

Butik Otel’de idare olarak Öğretmenevine bağlanacak. Binanın otel girişi ön taraftan verilecek, alt katın lokal girişi işe arka taraftaki bahçeden verilecek. Böylece otel ile lokal kısmı birbirinden ayrılacak. Otelden lokale binanın içinden ayrıca geçiş yapılabilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eski binasının Butik Otel yapılması ile birlikte Isparta’ya il dışından gelen misafirler tarihi binada konaklama imkanı bulabilecekler. Edinilen bilgilere göre binanın en üst katında bulunan Milli Eğitim Müdürü odası ise Kral Dairesi olarak düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.