Tarihi Bina İçin Karar Verildi!

Tarihi Bina İçin Karar Verildi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2017 15:32
Tarihi Bina İçin Karar Verildi!

Ispartalıların Tarihi Milli Eğitim Müdürlüğü binasının KentMüzesi olarak değerlendirilmesi talebi karşılık buldu.

Vali Günaydın'ın tarihi binayı müze olarak değerlendireceğiöğrenildi. Isparta Valiliği'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden boşalan tarihibinayı Halk Eğitim kurslarına tahsis kararındangeri adım atıldı.

Vahdettin Özkan döneminde tepkilere rağmenHalk Eğitim Merkezi'ne tahsis edilen tarihi bina, Vali Şehmus Günaydın'ıntalimatıyla boşaltıldı. Binanın tam da Ispartalılar'ın istediği gibi KentMüzesi olarak değerlendirileceği öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, Vali Şehmus Günaydın'ın talimatıdoğrultusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bazı kursların merkezi olarakkullandığı tarihi binayı boşalttı.

Halk Eğitim, tarihi binada devam eden bazıkursları başka binaya taşırken, yer bulunamayan bazı kursların kapatıldığıbelirtildi. Boşaltılan tarihi binanın önümüzdeki günlerde Kent Müzesi'nedönüştürüleceği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum