Tarihi Caminin Süslemelerine Hayran Kaldı

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Uluborlu ve Senirkent ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2011 13:57
Tarihi Caminin Süslemelerine Hayran Kaldı

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Uluborlu ve Senirkent ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulundu. Uluborlu'da tarihi Alaaddin Keykubat Camii'ni gezen Vali Oğuz, eserin mimari yapısına ve süslemelere hayran kaldı. Oğuz, ecdad yadigârı eserlere hassasiyet gösterilmesini isteyen Oğuz, bu eserlerin gelecek kuşaklara taşınması için çok iyi korunması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Uluğbey beldesinde Veli Baba Sultan Türbesi'ni ziyaret eden Oğuz, buradaki metfun zatın Horasan ellerinden gelen velilerden ve aynı zamanda büyük bir kumandan olduğunu söyledi. Oğuz, belediyeye geçerek Başkan Hasan Hüseyin Köse'den sorunlarla ilgili bilgi aldı.

Yanında bulunan akeri ve mülki amirlerle bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte Senirkent ilçesine bağlı Yassıören beldesine geçen Oğuz, halkla sohbet etti, sorunları dinledi. Belediye Başkanı Hamdullah Öncü'nün Ayazma mesireliğindeki asırlık çınar ağacının korumaya alınması teklifine Vali Oğuz, araştırılması talimatını verdi.

Geziler hakkında açıklama yapan Vali Oğuz, "Bu tür bir araya gelmeler aramızda olan sevgiyi, bağlılığı artırıyor. Birbirimizin dertleriyle hemhal olmamızı sağlıyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum