Tarihi Davada Son 3 Gün

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan 52'si tutuklu, 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2016 17:37
Tarihi Davada Son 3 Gün

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicoğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Şakir Şahin, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta Bölge İmamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı.

Tutuksuz sanıklardan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ise duruşmaya gelmedi.

İYİ NİYET GÖSTERGESİ

Duruşmada söz alan eski SDÜ Rektör Danışması tutuklu sanık Ali Yavuz, danışmanlık görevinin tören ve protokol işleriyle ilgili olduğunu, bunlarla ilgili yaptıklarının üniversitenin internet sayfasında olduğunu söyledi. Üye olduğu ve FETÖ'ye finans sağladığı belirtilen Yüksek Öğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'nin üniversitede gerçekleştirilen bahar şenliklerinde dereceye giren projelere finansal destek sağlamak için kurulduğunu öne süren Yavuz, kendisinin de çok yoğun olmasına rağmen iyi niyet göstergesi amacıyla derneğe üye olduğunu savundu.Derneğin tamamen yasalar uygun şekilde çalıştığını ileri süren Dernek Başkanı Adem Demiralay'ın üniversitedeki müstecirlerden "himmet" adı altında para toplamasından bilgisinin olmadığını iddia etti. Bir süre sonra dernekle ilgili kaygılarını Adem Demralay'a ilettiğinin öne süren Yavuz, daha sonra da derneğin kapatıldığını aktardı.

50 BİN DEĞİL 5 BİN LİRA

Tutuklu sanık Abdullah Nuri Yolcu'ya 50 bin lira verdiği iddialarını kabul etmediğini, Yolcu'ya evine yaptırdığı mobilyalar için 5 bin lira ödeme yaptığını ileri süren eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'dan ele geçirilen hardisklerde ele geçirilen belgelerde adının niçin yer aldığını bilmediğini savundu.

NUMAN TAMER’iTANIMIYORUM

Eski SDÜ Rektör Yardımcısı Şakir Şahin de FETÖ üyesi olmadığını, buna bağlı olarak hiç telefon kaydığının olmadığını öne sürdü. Her zaman milli iradenin yanında olduğunu, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu aktaran Şahin, 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediğini ve kınadığını söyledi.Örgüte "resmi belgede sahtecilik" yaparak kadrolaşması sağladığı suçlamalarının doğru olmadığını savunan Şahin, müşteki Nevzat Özgür'ün kendisi hakkındaki suçlamalarının husumetten kaynaklandığını öne sürdü.Örgütün üniversitede kadrolaşmasına kolaylık sağladığı iddialarını da reddeden Şahin, firari sanık eski SDÜ Rektör Yardımcısı Numan Tamer'in 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından görevden alınmasıyla bu kişinin FETÖ'cü olabileceği yönünde kendisinde bir algı oluştuğunu ancak Tamer'i tanımadığını savundu.

22 YILDIR SDÜ’deÇALIŞIYORUM

Tutuklu sanık eski Tarımsal Araştırma ve Uygulama  Merkezi Müdürü Mustafa Kelen de görevi kötüye kullanmak ve FETÖ üyeliğini suçlarını işlemediğini ileri sürdü. Her zaman vatanına ve milletine bağlı olduğunu savunan Kelen, örgüt lehine kadrolaşmaya gittiği yönündeki suçlamalarının doğru olmadığını öne sürdü.22 yıldır SDÜ'de görev yaptığını,  müdürü olduktan sonra merkezi kar yapar hale getirdiğini iddia eden Kelen, bu nedenle kendisine husumet besler hale gelen kişilerin bu suçlamaları kendisine atmış olabileceğini savundu.

SERTİFİKALAR GERÇEKTİR

Eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü tutuklu sanık Orhan Adıgüzel ise doğrudan veya dolaylı olarak örgütle bir bağının olmadığını iddia etti. Çocuklarını "dini duygularla"  örgüte bağlı Altınbaşak Eğitim Kurumlarına gönderdiğini dile getiren Adıgüzel, kurum yetkililerinin, engelli oğlunun eğitim kuramında eğitim göremeyeceğini söylemeleri üzerine kızı ve oğlunu kurumdan 2010 yılında aldığını kaydetti.Tutuklu sanıklar Alper Bayhan ile Salih Sarıkaya ile Atatürk Havalimanı'nda girişi ve çıkış tarihlerinin tesadüfi olduğunu savunan Adıgüzel, 2 kez Amerika'ya gittiğini ve bunların üniversite adına resmi görevli olarak gerçekleştirdiğini öne sürdü.Adıgüzel , Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'den verilen sertifikalarla örgütün kadrolaşmasına imkan sağladığı suçlamasına ilişkin, müdürlüğü döneminde verdiği 5 bin sertifikanın hepsini gerçek olduğunu iddia etti.

TAMAMEN TESADÜF

Eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun özel kalem müdürü tutuklu sanık Süleyman Solmaz ise FETÖ üyeliği suçlamalarını kabul etmedi. Örgütü Isparta İl İmamı Osman Demirhan ile birlikte yurt dışına çıktığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunan Solmaz, Demirhan'ın Atatürk Havalimanı'na olan giriş ve çıkış tarihlerinin tesadüf olduğunu, kendisinin Suudi Arabistan'a, Demirhan'ın ise Somali'ye gittiğini ileri sürdü.Solmaz, toplanan "himmet" paralarının kendisine verildiği suçlamalarını da kabul etmedi.

BYLOCK KULLANMADIM

Eski SDÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Murat Yarıktaş da hastanedeki herkesin KPSS puanına göre alındığını, herhangi bir usulsüzlük yapılmadığını iddia etti. Kendisinin İbicioğlu döneminde göreve gelmediğini anlatan Yarıktaş, örgütün toplantılarına katılmadığını, rektörlük seçimlerinde etkili olan platformda da yer almadığını savundu.Yarıktaş, Cumhuriyet Savcısı Murat Karakaya'nın "Örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşme ağı olarak kullandığı 'bylock' uygulamasını kullandınız mı" sorusuna  "hayır kullanmadım" cevabını verdi.Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, duruşmayı yarına erteledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.