Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon 4 Kişi Gözaltında

Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon 4 Kişi Gözaltında

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2018 16:14
Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon 4 Kişi Gözaltında

Aksu ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda 7 adet sikke, 3 adet tarihi obje ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı. 

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede; “Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Aksu ilçesinde kaçak kazı yapan bazı şahısların bu kazılardan elde ettikleri tarihi eserleri evlerinde bulundurdukları ve satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgiler elde edilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Aksu ilçesi Yakaavşar köyünde A.K, R.G., M.E. ve C.E. isimli şahısların kaçak kazı yaptıkları ve evlerinde çeşitli dönemlere ait eski eser bulundurdukları, bu eski eserleri satmak için müşteri aradıkları bilgilerinin alınması üzerine, adli makamlardan alınan arama kararı ile (4) şüpheli şahsa ait ev, işyeri ve araçları olmak üzere toplam (5) ayrı noktada yapılan arama sonucunda (7) adet sikke, (3) adet tarihi obje, (1) adet define arama dedektörü, (2) adet define arama çubuğu, (1) adet jeneratör, (3) adet el feneri ve (3) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.

Şüpheliler A.K, R.G., M.E. ve C.E. hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alınmışlardır.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı, Isparta ilinin tarihi ve kültürel zenginliklerini korumaya yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” denildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.