Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı Yalvaç’ta Yapıldı

Tarihi Kentler Birliği Göller Havzası Bölge toplantısı Yalvaç Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2012 11:39
Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı Yalvaç’ta Yapıldı

Afyon, Burdur, Isparta ve Konya’nın havza içinde kalan üye belediyelerinin bir araya geldiği toplantıda Kültür ve Tabiat Varlıklarının önemi ile korunması gündemde tutuldu.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Urfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, ilgili davetliler ve üye belediye başkan ve temsilcilerinin bulunduğu toplantıda Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yaptığı konuşmada birlik üyesi olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek Eğirdir Belediyesi’nin birliğe kabul edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğirdir’in kültür ve tabiat varlıkları bakımından oldukça zengin odluğunu açıklamasında belirten Başkan Özmeral, Eğirdir’le ilgili çeşitli konularda bilgiler sundu.

Başkan Özmeral’in, Eğirdir’de tarihi, kültürel ve tabiat varlıklarının öncen ve yakın dönemlerde büyük tahribatlar gördüğünü, gölün vahşice doldurulduğunu, gelecek nesillere aktarılması gereken tarihi hanların, hamamların, medreselerin, kütüphanelerin, kale surlarının yıkıldığını, mezarlıkların yok edildiğini, kuyuların kapatıldığını, bundan sonra böyle bir durumunun olmayacağını ve eserlere sahip çıkılacağını ifade etmesi dikkat çekti.

Önceliği bulunan tarihi yapıların korunması ve ayağa kaldırılmasının bütün insanların ortak görüşü olması gerektiğini belirten Başkan Özmeral’in bilhassa gençlerde tarih şuurunun geliştirilmesi ayrıca, tabiat varlıklarına olan sevginin çoğaltılması bakımından okullarda seçmeli dersler arasında bu mühim konunun ders olarak yer alması teklifinde bulunması takdirle karşılandı.

Çok faydalı geçen toplantı sonrasında Yalvaç’ın tarihi mekânları gezilerek bilgi alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Metin Sözen adı verilen Keçe Evi açılışı yapıldı.

Toplantı ve gezi boyunca Başkan Özmeral, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile bir araya gelerek Eğirdir hakkında görüşmelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.