Tarihi Kentler Birliğinden Yalvaç'a Ödül

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması kapsamında Isparta'nın Yalvaç ilçesi, "10.Yıl Özel Ödülü"ne layık görüldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2011 14:57
Tarihi Kentler Birliğinden Yalvaç'a Ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması kapsamında Isparta'nın Yalvaç ilçesi, tarihi dokunun korunmasına yönelik çabalarıyla "10. Yıl Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, yaptığı açıklamada, Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın 2010 yılı sonuçlarına göre Yalvaç'ın 10. Yıl Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Yalvaç Belediyesi olarak yarışmaya; Osmanlı Hamamı Restorasyonu, Kaş mahallede pansiyon olarak restore edilen eski Yalvaç evi, Kaş mahallede yemek evi olarak restore edilen eski Yalvaç evi, Görgü mahalledeki eski Yalvaç evi restorasyonu, restore edilerek otele dönüştürülen eski deri fabrikası ve Kaş mahallede 5 sokak ve 72 evi kapsayan restorasyon projesi olmak üzere toplam 6 projeyle katıldıklarını belirten Bayram, jürinin, bu yıl ilk defa verilen 10. Yıl Özel Ödülü'ne Yalvaç'ı 6 çalışmasıyla layık gördüğünü kaydetti. Yalvaç'ın, 2003 yılında yine Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen Metin Sözen Büyük Ödülü'nü de aldığını hatırlatan Tekin Bayram, çalışmalarının karşılığı olarak böylesine onurlu bir ödülü almaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bayram, yarışmanın ödüllerinin önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle sahiplerine sunulacağını ve açılacak sergilerle ödül alan projelerin yurt çapında tanıtılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.