Tarihi Pınar Pazarı Açıldı

800 yıldır kurulan tarihi Pınar Pazarı hafta sonu açıldı. Eğirdir İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral Pınar Pazarı’nda birlikte dolaşıp satış yapanları selamladılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2012 13:22
Tarihi Pınar Pazarı Açıldı

Pınar Pazarı’nın açılış öncesi Eğirdir Belediyesi gerekli temizlik ve hazırlıklarını yaptı. Et satışlarının yapıldığı yerlerin çöken çatıları yenilendi.
Pınar’ın kaynağından itibaren Camiye kadar olan su arıkları büyük bir gayretle temizlendi. 12 hafta devam edecek Pınar Pazarı’nın ilk açılış gününde kalabalık olması dikkat çekti. O

ğlak etinin 18-20 liradan satıldığı Pınar Pazarı’nda Kebapçılar, köfteciler, dönercilerin yanısıra hemen hemen bütün ihtiyaçları karşılayabilecek satıcılar, müşterilerine mallarını pazarladılar.

Pınar Pazarı, 800 yıla yakın gelenek halinde Isparta ve civarı yerleşim yerlerine hitabeden büyük bölge pazarı olarak bilinmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.