Tarihi Toplantıda IGİAD'da Vardı

Tarihi Toplantıda IGİAD'da Vardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2016 12:23
Tarihi Toplantıda IGİAD'da Vardı

TÜGİK Mali Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

TÜGİK Mali Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara JW Mariott Otel’de gerçekleşti. IGİAD’ın hazır bulunduğu toplantıda, TÜGİK Başkanı Erkan Güral, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmalarını yaptı.

Mali Genel Kurul’a ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci , Gençlik ve Spor Bakanı Aktif Çağatay Kılıç da katıldı.Toplantıda Isparta Genç İşadamları Derneği Başkanı M.Hakan GÖKDOĞAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

TÜGİK Mali Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “ Türk genç iş adamlarının 26 yıldır sesi olan TÜGİK’in ortaya koyduğu yerli ve milli duruşa saygı duyuyorum. Yaşadığımız süreçte milletin de devletin yanında olması çok önemlidir. Bu anlamda TÜGİK’in sergilediği duruş çok önemlidir.

Geçtiğimiz yıl en zor dönemlerden birini yaşadık. Terör eylemlerinin artması, üst üste 2 seçim gibi hadiseler kimilerini karamsarlığa sürükledi. Ekonomik verilere baktığımızda moralimizi bozacak ciddi bir sıkıntı görmüyorum. Genç işadamlarına sesleniyorum; moralli olun, istikbal bizimdir, endişeniz olmasın.
TÜGİK'in Türkiye turistiyiz kampanyasını destekliyorum.

Yurtdışına turizme gitmeyin, turizm faaliyetlerinizi yurtiçinde yapın. Yerli malzemeyi kullanın. Bir zamanlar okullarımızda yapardık ya yerli malı haftası, şimdi de yerli malı yılı olsun.

Sizlere çok önemli görevler düşüyor. Geçtiğimiz hafta 3 ülkeyi kapsayan Güney Amerika seyahatim oldu. 100'ü aşkın işadamıyla birlikte gittik. DEİK'in oradaki kuruluşlarıyla düzenlediği çalışmalara katıldık. İşadamlarımıza hitap ettik. Derdimiz işadamlarımıza heyecan verelim bazı adımlar atılsın. Ama o ülkede ama bizim ülkemizde… Unutmayın siz gitmezseniz onlar gelir, büyümezseniz küçülürsünüz. Sizin için uzak diye meçhul diye bir yer olmamalı. Elini sıkmadığımız, gözüne bakmadığımız ortakla kalıcı iş yapamazsınız. TÜGİK'in üyeleri için yakında düzenleyeceği İran programını önemsiyorum”.

Mustafa Elitaş; TUGİK’in pembe yaka projesini destekliyorum
Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Mali Genel Kurulu’nda konuşan Bakan Elitaş, bu yıl küresel büyümenin yüzde 2,9 ile 3,4 arasında olmasının beklendiğini belirtti. "Türkiye Turistiyiz" kampanyasıyla birçok kuruluş ve firmanın yurt dışı etkinliklerinin bu yıl Türkiye’de gerçekleştirilmesine yönelik atılan adımlara değinen Elitaş, ayrıca TÜGİK’in "Pembe Yaka Projesi" ile genç kızların iş hayatına
atılmasına cesaret verdiğini, bu tür çalışmaların devam ettirilmesini ümit ettiğini vurguladı.

Türkiye’nin gücü ve enerjisinin kaynağının güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealinin peşini bırakmayan gençler olduğunu söyleyen Elitaş, bu güçle 24 çeyrektir Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü belirtti. Elitaş, çevresindeki pek çok soruna rağmen Türkiye’nin bir istikrar adası olmaya devam ettiğini vurgulayarak, küresel ekonominin yaşadığı en büyük krizlerden biri olan 2008 krizi sonrasında Türkiye’nin hızla toparlanıp büyümeye devam ettiğine dikkat çekti.

TÜGİK Mali Genel Kurulu’nun açılış konuşması yapan TÜGİK Başkanı Erkan Güral’da konuşmasında “Bu Sene Türkiye Turistiyiz” kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Güral şöyle devam etti:

“TÜRKİYE TURİSTİYİZ projemizle , turizmdeki olası düşüşe karşı, yurt dışına tatil için gidecek tüm vatandaşlarımıza, TÜGİK üyeleri olarak tatillerini bu sene ülkemizde geçirmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın himayesinde bu cağrının güç bulacağını inanıyoruz. TÜGİK olarak, ülkemize ve ekonomimize ilave katkı sağlayacak çalışmaların da arayışı içindeyiz. Bu çerçevede TÜGİK üyesi 100 genç işadamıyla ikili iş görüşmelerinde bulunmak üzere Nisan ayında İran’ı ziyaret edececeğiz, TÜGİK olarak yeni Türkiye hedefi için çalışmaya devam edeceğiz.”

Çok önemli mesajlar vardı…
IGİAD Başkanı M.Hakan GÖKDOĞAN TÜGİK Mali Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemli mesajlar verdiğini belirterek; “ Sayın Cumhurbaşkanımızın genç iş adamlarına duyduğu güven ve alaka bizi son derece mutlu etmiştir. Bundan sonraki çalışmalarımızda bizim için önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Kentimizi böyle bir önemli toplantıda temsil ettiğimiz için son derece mutluyuz. Genel Başkanımız Erkan Güral’a bu büyük organizasyondan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Mali Genel Kurul’a katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a TÜGİK Başkanı Erkan Güral tarafından kaftan hediye edildi.

TÜGİK Başkanı Erkan Güral program sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kardeşi ve aynı zamanda Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli tarafından orijinaline uygun olarak tasarlanmış çintemani desenli bir kaftan hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.