Tarihi Üzüm Pazarı Restore Edilecek

Tarihi Üzüm Pazarı Restore Edilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2020 13:45
Tarihi Üzüm Pazarı Restore Edilecek

Isparta’nın tarihi mekanlarından olan Üzüm Pazarı’nın restorasyonu için Isparta Belediyesi harekete geçti. Anıtlar Kurulu ile gerekli yazışmaları tamamlayan belediye Tarihi Üzüm Pazarını kente yakışır bir görünüme kavuşturacak. Bu süreçte ise esnaf mağdur edilmeyecek.

Her dokunuşunda kente yakışan hamleler yapan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kentin tarihi dokularını da ihmal etmiyor. Isparta’nın göz bebeği olan ancak, uzun yıllar ihmal edilen ve hak ettiği noktada olmayan Tarihi Üzüm Pazarı, sonunda kapsamlı bir restorasyonla hem tarihi yansıtmaya devam edecek hem de ticaretin merkezi durumuna gelecek.

TARİHİ ÜZÜM PAZARI ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ
Isparta Belediyesi konuyla ilgili olarak Anıtlar Kurulu ile yazışmalarını tamamladı ve Tarihi Üzüm Pazarı’nın restorasyon tasarımlarını hazırladı. Ancak, pandemi sebebiyle zaten zor günler yaşayan Üzüm Pazarı esnafının restorasyon sürecinde de mağdur olmaması için tüm ayrıntıları düşünen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Tarihi Üzüm Pazarı’nda yapılacak olan çalışmaları ve bu süreçte esnafın mağdur edilmemesi adına alınacak tedbirleri tarihi Pazar esnafı ile birlikte değerlendirdi.



  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.