Tarihin Kapısını Araladılar

Psidialı Gençler Tarihin Kapısını Araladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2012 18:05
Tarihin Kapısını Araladılar

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen ve Uluborlu Belediye Başkanlığının desteklemiş olduğu “Pisidialı Gençler Tarihin Kapısını Aralıyor” adlı proje kapsamında Uluborlu Alaaddin Keykubat Halk Kütüphanesinde Ortaöğretim öğrencilerine Pisidia Arkeolojisi hakkında konferanslar verildi.

S.D.Ü Arkeoloji Bölümü yüksek lisans öğrencileri Esra Tütüncü, Uygar Hecebil, H. Kübra Önal, İlker Özçelik, Cihan Sever ve Erdal Kaya tarafından konferans verildi.

İlk olarak Pisidia Bölgesi Tarihi, Coğrafyası ve Kentleri anlatıldı. Daha sonra Pisidia Bölgesi Tanrı-Tanrıça ve Kült alanları, Mimari Yapıları, Sikkeleri hakkında genel bilgi verildi. Pisidia Antiocheia (Yalvaç) ve Konane (Gönen) antik kentlerinde bugüne kadar yapılan Arkeolojik çalışmalar ve kentte bulunan yapılar öğrencilere anlatıldı. Son olarak ise Selçuklu ve Osmanlı Döneminde Uluborlu’nun sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında eğitim verildi.

“BİZ BU EĞİTİMİ ALDIK GELECEKTEKİ
ÖĞRENCİLEREDE BU EĞİTİM VERİLSİN”
Konferansa katılan öğrenciler “Anadolu kültürünün hep zengin olduğunu duyduk fakat bu konferanslar sayesinde bunu öğrenmiş olduk”. “Bu proje sayesinde biz Arkeoloji hakkında bilgi aldık gelecekteki öğrencilere de bu eğitim verilmeli.”şeklinde duygularını ifade ettiler. Öğrenciler yaşadıkları bölge hakkında bilgi edindikleri için proje ekibine teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.