Tarık Söyleyici'de Sonunda İsyan Etti

Ispartaspor Eski teknik direktörü Tarık Söyleyicide Ispartaspor’un bu duruma düşmesinden dolayı isyan etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2011 10:04
Tarık Söyleyici'de Sonunda İsyan Etti

Ispartaspor Eski teknik direktörü Tarık Söyleyicide Ispartaspor’un bu duruma düşmesinden dolayı isyan etti. Futbolcu ve teknik adam olarak yıllardır emek verdiğim, şampiyonluklar yaşadığım Ispartaspor’un ilk defa böylesine kabus dolu günler geçirmesi beni derinden üzmektedir.

Bu takım tribünleri tıklım tıklım, şampiyonluk şarkılarıyla stada giren taraftarıyla Türkiye’de örnek gösterilecek kulüplerden biridir. Isparta’mız klas bir şehirdir. Ispartasporumuz’da bir markadır. Şehrimiz cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar çıkarmış Türkiye’nin gözbebeği illerinden birisidir. Bugün tıkalınan noktanın mutlaka aşılması gerekmekte ve Ispartaspor hak ettiği yere taşınmalıdır. Kırgınlıklar, küskünler bir kenara bırakılarak gün birlik ve beraberlik günüdür. Şimdi tek yumruk olma zamanıdır. Ispartaspor’u 2. yarıda birbirinden zor maçlar bekliyor. Ligin ilk yarısında canla başla bugüne kadar görev alan Ispartasporumuzun genç futbolcuları olağanüstü mücadele ettiler. Bu mücadelelerinin sezon sonunda çok daha iyi bir şekilde anılabilmesi için çocuklarımıza maddi ve manevi destek verilmelidir. Ayrıca ligin 2. devresindeki ağır atmosferi düşünerek bazı takviyeler yetkililerin isteği doğrultusunda yapılmalıdır. Çünkü bu çocuklarımızın başarısı taçlandırılmalıdır. Aksi takdirde çok zor günler geçirebiliriz.


Gördüğüm kadarıyla Ispartaspor için iyi niyetle herkes bir şeyler yapmak istiyor. Ama bu niyeti resmi net bir şekilde ortaya koymak gerekiyor. bu resmi net bir şekilde ortaya koymak gerekiyor. Burada Sayın Valimiz şehrimize yeni gelmesine rağmen kısa sürede Isparta meselelerinden heyecan duyduğunu gözlemlemekteyim. 

Valimizin önderliğinde Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Milletvekillerimiz, İşadamımız Sayın Şevket Demirel, Ticaret ve Sanayi Odası, Borsası, Esnaf Odalarımız mutlaka kenetlenerek Ispartasporumuzu bu krizden çıkarmamız lazım. Unutmayın ki başka Isparta yok, başka Ispartaspor yok. Basından görebildiğim kadarıyla İstanbullu kanadındaki işadamlarımız da bir şeyler yapmak istiyorlar. Bu oluşumla şehrimizin dinamiklerini kucaklaştırarak ortaya sağlıklı bir yapı konulmalıdır. Şu 1 hafta çok önemli. Bu süreç mutlaka ve mutlaka iyi değerlendirilmelidir.

44 yıllık mazisinde görev yapan tüm yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular herkes iyi niyetle elinden geleni yapmışlardır. Ispartaspor’un şu an ki sıkıntısının ana nedeni Türkiye’de 167 profesyonel kulüp içerisinde geliri olmayan tek takımdır.

Bugün Anadolu’daki kaza takımlarının bile 700-800 bin TL net gelirleri vardır. Ispartasporumuzun kalıcı hiçbir geliri olmayışı maalesef bu kaos ortamını yaratmıştır. Ülkemizde kulüplerimize bakıldığı zaman hepsinin kalıcı gelirleri olmasına rağmen bir çoğunun da Ispartaspor gibi borçları vardır. Sıfır borçla profesyonel bir kulüp düşünmek herkesin arzudur. Ama böyle bir kulüpte ülkemizde yok denecek kadar azdır. Ispartaspor’un borçları hattinden fazla abartılarak destek olmak isteyen dinamikleri de yıldırtmaktadır. Dolayısıyla geçmişte görev alan her kademedeki insanları eleştirmek yersiz. Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Türkiye’de renklerini yöresinden alan nadir kulüplerden biri mazisi tertemiz olan Ispartaspor göz göre yalnızlığa bırakılmamalıdır. Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın, geçmişte Ispartaspor’u hep desteklemiştir. Yine de destek vereceğine inancımız tamdır. Anadolu kulüplerinin tamamında olduğu gibi Valilik ve belediye, Milletvekillerinin desteği olmadan bir takımın ayakta kalması imkânsızdır.

Bu vesileyle Ispartaspor’dan şu aşamada herhangi bir görev beklentim kesinlikle yoktur. Hiç kimse yanlış anlamasın. Zaten 2 aşama daha pro-lisans seminerine gideceğim. Bu durumunda zaten müsait değilim. Alacağımla ilgili şu aşamada hiçbir talebim ve beklentim olmadığını kesinlikle vurgulamak isterim. Yardımcı Antrenörüm Derya Tutkun da aynen benim gibi düşünmektedir. Yeter ki takımımız kurtulsun. Ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bu gençlerimizin verdikleri onur mücadelesi takdire şayandır. Onların bu mücadelesini forsa etmek adına mutlaka şu bir hafta iyi değerlendirip yetkililerin isteği doğrultusunda takviye yapılmalıdır.

Unutulmamalı ki Ispartaspor, şehrimizi birleştiren tek ortak paydalardan biridir. Çevremize profesyonel kulübü olmayan şehirlerin katıksız ekmek gibi yavanlığını görüyoruz. Bu duruma müsaade etmemeliyiz, gideceği yere kadar gitsin ondan sonra yeniden ele alırız fikirlerine de kesinlikle katılmıyorum. Oralardan getirmenin maddi bedeli de bugünkü harcanılacak bedellerden çok fazla olacaktır.  Bu vesileyle yöneticisine, teknik adamlarına, futbolcularına gönülden başarılar diliyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Tüm spor kamuoyunu saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum diyerek açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum