Tarık Söyleyici’den ‘Vakıf’ Önerisi

Tarık Söyleyici’den ‘Vakıf’ Önerisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2017 10:37
Tarık Söyleyici’den ‘Vakıf’ Önerisi

Isparta’nın yetiştirmiş olduğu spor adamlarından olan Ispartaspor’un eski futbolcusu ve Teknik Direktörü Tarık Söyleyici, Isparta Davrazspor’un başarılı işlere imza atması için bir vakfın kurularak gelir getirici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. 

 

 Isparta’nın öz be öz evladı olan ve yıllarca Ispartaspor’a futbolcu olarak forma giydikten sonra jübilesini yapın daha sonra da takıma Teknik Direktör olarak hizmet vermiş olan Spor Adamı Tarık Söyleyici, önceki gün Kanal32 Televizyonunda yayınlanan ‘Gülkent’te bugün’ programının konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu. 

SÖYLEYİCİ; “SPOR BİR ŞEHİR 

İÇİN ÇOKÖNEMLİ BİR UNSUR” 

Isparta Davrazspor’da şuanda Teknik Direktör olarak görev yapan Gökhan Çelebi ve Teknik Direktör Yardımcısı olan Hüseyin Usku’nun kendisinin öğrencileri olduğunu ifade eden Tarık Söyleyici, programda yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi spor bir şehir için son derece önemli bir unsurdur. Zira, Türkiye genelinde baktığımızda başta İstanbul olmak üzere Bursa gibi, Eskişehir gibi bir çok il adeta futbolla yoğrulmuş bir yapıdadır. Dolayısıyla, bu iller sporla adını duyurdukları gibi, spor olgusu da bu illere lokantalarından, otellerine kadar bir çok konuda maddi katkı sağlamaktadır. 

“ISPARTA DAVRAZSPOR’UN 

ŞAMPİYON OLACAĞINA İNANIYORUM” 

Keşke, şehrimizin takımı Isparta Davrazspor’da şuanda ya Süper Lig’de veya 1. Ligde mücadele ediyor olsaydı. O zaman Isparta halkı, sporun bir şehir üzerindeki etkisini çok iyi hissederdi. Olsun, inşallah takımımız bu yıl şampiyon olarak tüm ligleri bir bir atlayarak layık olduğu yere kadar yükselecektir. Bilindiği gibi takımımız geçen yıl bir maçla veya bir golle şampiyonluğu kaçırdı. Bu yıl inşallah bu şanssızlığı yaşamayacağız ve şampiyon olarak amatörden profesyonel lige yani 3. Lige çıkacağız. Ben buna inanıyorum. Isparta Davrazspor’da şuanda Teknik Direktör olarak görev yapan Gökhan Çelebi ve Teknik Direktör Yardımcısı olan Hüseyin Usku 

Benim öğrencilerim. Yıllar önce benim Teknik Direktör olduğum Ispartaspor’da futbolcu olarak oynadılar. Kendilerini severim ve takımdaki tüm futbolcu evlatlarımızı da seviyorum. Kendilerine, Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum” dedi. 

“YILLARCA DÖKME SU İLE DEĞİRMEN 

DÖNDÜRÜLMEYE ÇALIŞILDI” 

Isparta’da sporun yıllarca ‘dökme su’ ile ilerletilmeye çalışıldığını vurgulayan Spor Adamı Söyleyici, konuşmasının devamında; “Isparta’da sporla az da olsa ilgilenen herkes bilir ki, bu zamana kadar hep gelen yönetimlerin bir şeyler vererek başarıyı yakalamaya çalıştığı bir süreç yaşanmıştır. Artık, bu işe bir son verilmeli ve Isparta Davrazsporumuz sürekli geliri olan bir kulüp haline getirilmelidir. 

“SÜREKLİ GELİR GETİRİCİ KAYNAKLAR 

İÇİN BİR VAKIF KURULMALI” 

Ben bunun için ilk adımın bir vakıf kurarak başlatılabileceğini düşünüyorum. Isparta üst yetkililerinde geçen yıl başlayan ve bu yıl devam eden güzel bir birliktelik var. Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve sayın Belediye Başkanımız bu konuda ellerii taşın altına koymuş durumdalar. Kulüp Başkanımız ve yönetimi de keza öyle. 

Ben, Valimizin başkanlığında bir Vakıf kurularak üyeleri de Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve şehrin diğer önde gelenlerinden oluşan bir olgunun oluşmasının son derece yararlı olacağını düşünüyorum. 

“VAKIF MARİFETİYLE TAKIMA 

TESİS KAZANDIRILABİLİR” 

Vakfımız aracılığı ile şuanda ilimizin en büyük işadamı veya müteahhidi konumundaki İzmir Alsancak Stadyumunu ve Burdur Spor Kompleksini inşaa edecek olan sayın Mustafa Özaydın gibi bir Kulüp Başkanımız var. Bu durum ilimiz için de güzel bir imkan diye düşünüyorum. Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve Sayın Belediye Başkanımızın önderliğinde yapılacak bir çalışma ile şehrin bir yerinden yer gösterilerek zaten müteahhit olan ve büyük spor yatırımlarına imza atan sayın Kulüp Başkanımız tarafından buraya hem Isparta Davrazpor Tesisleri, hem de takıma sürekli gelir getirici işyerleri yapılabilir. Bu tesislerde örneğin 3 antrenman sahası ve konaklama yerleri bulunabilir. Böylece, hem takımımız için yıllarca rahat edilecek bir tesise kavuşulmuş olur, hem de buralarda yapılacak işyerlerinin kiraya verilmesi suretiyle sürekli gelir getirici imkanlar sağlanmış olur. 

“BU TAKIM ÇOK 

ZOR GÜNLERDEN GEÇTİ”

Bakın sayın Belediye Başkanımız geçen yıl olduğu gibi bu yılda takıma ciddi anlamda maddi destek sözü vermiş ve hatta, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlere göre söz verdiği rakamın 3 taksitini de ödemiş durumda. Bunlar güzel şeyler. Geçmişte bu takım ne zorluklar çekmiştir. Hatta, takım yer ve mekan sıkıntısı yüzünden camilerde konukladığı günler olmuştur. Şimdi ise, takımımız sayın Valimiz ve sayın Milletvekilimizin destekleriyle İl Özel İdaresinde kendilerine tahsis edilen binada kalıyorlar. Bu konuda İl Özel İdare Genel Sekreterimizin de büyük gayretleri söz konusu. Bu nedenle ben hepsine buradan ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

“BÖYLE GİDERSE MİLLİ TAKIMI 

OLUŞTURMAKTA ZORLANILACAK” 

Spor adamı Tarık Söyleyici, şuanda ülke gündeminde yer alan yabancı futbolcu sayısı konusuna da değinerek, bu konuda bir sınırlama getirilmesi gerektiğini aksi takdirde milli takımda oynayacak futbolcu bulmakta zorluk çekileceğini sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum