Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yurt genelinde uyguladığı Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı” projesi kapsamında Isparta Aliköy'de de bilgilendirme semineri düzenlendi.

Yayınlanma:
Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm ülke çapında yürütülen “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı” projesi kapsamında Isparta Emniyet Müdürlüğü ve proje paydaşı olan İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte Aliköy'de bilgilendirme semineri yapıldı.



Özellikle traktör sürücülerinitrafik kuralları konusunda bilgilendirmek, güvenli traktör kullanım tekniklerini benimsetmek ve traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla düzenlenen seminere çok sayıda köylü katıldı.

Aliköyde düzenlenen eğitim programına katılan İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından görüntülü olarak yapılan sunumda projenin amacının, karayolunu kullanan tarım araçlarını kullananları ve özellikle traktör kullanıcılarını trafik kuralları konusunda bilgilendirmek, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek, traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak olduğu ifade edildi.

Sunumun ardından tarım aracı kullanıcılarının merak ettiği hususlar ile sürücülerin doğru bildikleri yanlışlar konularında bilgilendirme yapılmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin vatandaşların sorularına cevap vermesi ile seminere devam edilmiş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından doğru traktör kullanımı ile tarımsal işlerin güvenli yapılması hakkında sunum yapılması ile eğitim semineri sona erdi.

Düzenlenen Eğitim Seminerinin ardından köy meydanında traktör sürücülerine broşür ve reflektör dağıtımı yapıldı.








Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum