Tarım Arazileri Büyük Hasar Gördü

Son yağışlar sonrası Merkeze bağlı Yakaören Köyünde yaklaşık 600 dönüm bağ ve bahçe zarara uğradı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2012 00:26
Tarım Arazileri Büyük Hasar Gördü

450 dönüm üzüm bağında hasar var. Yakaören dışında 5 yerleşim biriminde daha hasar olduğu belirtildi. Geçtiğimiz günlerde doluyla başlayıp yağmurla devam eden şiddetli yağış tarım arazilerini de etkiledi. Meyve ve sebze ekim alanlarının yoğun olduğu Merkez Yakaören köyünde bir saat süren yağışta tarım arazileri zarar gördü.

Köy Muhtarı Mehmet Pediz, yağmur sularının bağ ve sebze bahçelerinde büyük hasara yol açtığını söyledi. Yaklaşık 600 dönümlük arazinin doludan ve yağmurdan etkilendiğini kaydeden Pediz, “400 dönümlük üzüm bağları zarar gördü. Bunun dışında domates, lahana, salatalık gibi sebze yetiştirilen ürünlerde de zarar var. Tarım İl Müdürlüğü yetkililerini çağırdık. Hasar tespit çalışmaları başladı” dedi.

Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek de, Yakaören köyünde ciddi hasar oluştuğunu belirtirken, Merkez Kayı , Dergümü köyleri ile Eğiridir Sorkuncak köyü ve Gökçehöyük beldesindeki tarım arazilerinin de şiddetli yağıştan etkilendiğini hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.