Tarım Bakanlığından 2 Milyon Hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırsal Destekleme Programı Kapsamında Isparta’ya hibe destek müjdesini Vali Memduh Oğuz verdi.

Yayınlanma:
Tarım Bakanlığından 2 Milyon Hibe

Destekleme kapsamında toplam maliyeti 3 milyon 395 bin lira olan 7 projeye % 50 hibe desteği sağlanacak.

Hibe desteği kazanan projelerin il geneline hitap ettiğini belirten Vali Memduh Oğuz; “Kalkınmamız açısından, yeni istihdam yaratılması bakımından ve özellikle kırsak kalkınmayı destekleme bakımından hazırlanmış olan projelerimizi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduk.

Bakanlığa sunduğumuz projelerin tamamı onaylanarak desteklenmeye layık görüldü. İlçelerimizde dahil olmak üzere sunmuş olduğumuz 7 projenin tamamının kabul görmesi bizleri memnun etti” dedi.

2 milyon liraya yakın hibe desteği verileceğini müjdeleyen Vali Oğuz; “Projelerimizi sıralayacak olursak; Isparta gülünün önemli merkezi olan Güneykent Kasabasındaki gül ürünleriyle ilgili fabrikanın tamamlanması projesi, Yalvaç’ta yeni teknoloji kullanarak kaliteli un üretme projesi, OSB’de önemli bir kuruluş olan kuruyemiş fabrikamızın genişleme projesi, Gelendost’ta elma boylama ve paketleme tesisi projesi ve Senirkent İlçemizde de güneş enerjisiyle ilgili proje destelenmeye layık görülmüştür.

Projelere bakanlığımızca 2 milyon liraya yakın hibe desteği sağlanacaktır. Bu kesinleşmiş durumdadır, bunu değerli vatandaşlarımızla, Ispartalılarla paylaşmak istedim.

Hem proje sahiplerine, hem çalışanlarına hem de vilayetimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.