Tarım Girdi Fuarına 27 Firma Katıldı

Antalya Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürlüğü tarafından Eğirdir'de düzenlenen Tarım Girdileri Sergisinde 27 firma stant açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2011 18:36
Tarım Girdi Fuarına 27 Firma Katıldı

Antalya Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürlüğü tarafından Eğirdir'de düzenlenen Tarım Girdileri Sergisinde 27 firma stant açtı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, sergi açılışında yaptığı konuşmada, bu tür etkinlikleri önemsediklerini belirtti. İnsanların bu tür fuar ve sergilerde bilgi alışverişinde bulunduklarını söyleyen Oğuz, ileride bu serginin fuara dönüşmesi temennisinde bulundu.

Eğirdir'in güzel bir ilçe olduğunu ve böyle bir etkinliğin Eğirdir'de yapılmasının da mutluluk verici olduğunu aktaran Oğuz, ''Eğirdir, güzellikleriyle, üretim yapma gayreti içinde olan çalışkan insanlarıyla birlikte bir hamle yapmak üzere bekliyor. Benim temennim, arzum, beklentim odur ki güzel Ispartamız, güzel Eğirdirimiz bizim dönemimizde beklediğimiz hamleyi yaptı'' diye konuştu.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz da girdi maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu ve bunların düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde bir toplantı yaparak elmada en fazla ihracat yapan firmaların maliyet analizlerini çıkarttıklarını aktaran Yılmaz, ''O rapora baktığımız zaman elmada ihracat yapan diğer ülkelerin girdileri ile karşılaştırdığımızda bu girdilerin Türkiye'ye göre çok gerilerde olduğunu gördük. Onun için bu girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerekiyor'' dedi.

Girdi maliyetlerini düşürülmesinde teknolojik imkanların ve yenilenen bilginin etkin olduğunu savunan Yılmaz, bu tür fuar ve organizasyonların bilgi alışverişine imkan tanıdığına işaret etti.

Antalya Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Bölge Müdürü Tahir Topalakçı da, ''çiftçi ile yüz yüze'' projesi kapsamında Eğirdir'de ''Tarım Girdileri'' sergisi düzenlediklerini kaydetti. Amaçlarının herkes açısından fayda oluşturacak bir sinerjiyi ortaya çıkarmak olduğunu aktaran Topalakçı, firmalarla üreticileri buluşturduklarını ve sorunlara ortak çözümler üretilmesine katkıda bulunduklarını söyledi. Çiftçileri Tarım Kredi ve Kooperatifleri ile çalışmaya davet eden Topalakçı, sözlerine şöyle devam etti: ''Tarım Kredi Kooperatifleri olarak çiftçilerimizin üretimde kullandığı her türlü tohum, fide, gübre, zirai ilaç, damlama sulama konusu ve kömür gibi girdilerin desteklerini vermektedir. Bu sayede Tarım Kredi Kooperatiflerinin ortak sayısında artış sağlanacaktır. Ayrıca çiftçi eğitim programını da gerçekleştirmekteyiz. Firmalar ürünleri ile teknik bilgiyi kendilerini ziyaret eden çiftçilerle paylaşacaklar proje tamamlandığında toplam 10 bin üreteci fayda sağlayacaktır. Bu çalışmaların en can alıcı noktası üreticilerimizin kullandıkları girdilerle daha sağlıklı bilgiler edinmesi, tüketim sırasında daha tasarruflu olmanın yönlerini öğrenmeleridir. Çiftçi üretirken kazansın mantığı budur'' dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de, yapılan bu serginin ilçeye yeni bir hareketlilik, yeni bir canlılık ve yeni bir kıvılcım kazandırdığını belirtti. Eğirdir'in elmacılıkta 60 yıllık bir geçmişi bulunduğunu anlatan Özmeral, yurt dışına elma satışları yapıldığını ve zamanla Isparta'nın elma şehri haline geldiğini kaydetti. Eğirdir'de 200-250 bin tonluk elma üretimi yapıldığını söyleyen Özmeral, yaklaşık 150 bin tonluk soğuk hava depolarına ve paketleme tesislerine sahip olduklarını belirtti.

Serginin iki gün açık kalacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.