Tarım Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Isparta Sanayici ve İş Adamaları Derneği ISİAD üyeleri Tarım İl Müdürü Cenk Şölen Türkiye Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu Koordinatörü Ramazan Çelebi ve ISİAD Üyeleri İle kahvaltıda buluştular.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2013 16:25
Tarım Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Programda Tarım İl Müdürü Cenk Şölen Isparta’ya tarım anlamında yapabilecek katkılar ve yeni tarım projeleri ile ilgili üyeleri bilgilendirdi. TKDK İl Koordinatörü Çelebi de yaptığı konuşmada tarımla ilgili teşvikler hakkında üyeleri aydınlattı.

Tarımda Isparta’nın en müstesna yerlerden biri olduğunu meyvecilikte özellikle Eğirdir, Senirkent ve Uluborlunun en kaliteli ürünlerin üretildiği beldeler olduğunu bildiren Tarım İl Müdürü Şölen, yayla özelliğinin de olduğu Isparta’nın sebzecilikte artış gösterdiğini beyan etti.

Isparta’nın Hollanda gibi tarım ve hayvancılık potansiyeli olduğu, seracılıkta da ciddi bir potansiyel barındırdığı belirten toplantıda organize sanayi bölgesinde modern tarımların yapılabileceği alanların olduğunu ,artık profesyonel aktörlerin tarım alanına girmesi gerektiği ve bunun için de %65 varan hibe desteğinin yapılabildiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Yayla ürünleri, organik ürünler, seracılık ve paketleme tesislerinin ilimizi için yeni hedefler olabileceği, arazi toplama işleminin hızlandırılması ve mevzuatlarda yapılacak bölünmüş ve miras yüzünden kullanılmayan arazilerle ilgili çalışmalarla daha verimli ve modern tarımcılığın ilimiz için faydalı olacağı toplantıda değerlendirilmiştir. Meyve sebze kurutma tesisi, tarım yan sanayisinin geliştirilmesi, dondurulmuş gıda tesisleri, helal sertifikalı üretim çalışmaları, kozmetik sanayi tesisleri, tavukçuluk, alt meyve işleme tesislerinin işlerlik kazanmazı gibi ilimiz sanayi ve gelişim için önemli yatırmalardan olacağı belirtilen toplantıda bu konuda kahvaltıda hazır bulunan iş adamlarından destek istenilmiştir. Ayrıca gerek tarım il müdürlüğü gerekse de Türkiye Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu müdürlüğü Ispartalı iş adamlarına her zaman destek verilebileceğini ve her türlü hizmetlerinde yanlarında olacaklarını belirtmişlerdir. ISİAD olarak ilimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına üyeleri bilgilendirmek için değişik zamanlarda toplantılar yaptığımızı ve konukları davet ettiğimizi aynı zamanda yurt dışı gezilerinde ilimiz tarımsal ürünlerinin pazarlanması ve yeni pazarlar kurulması için çalışmalar yaptığımızı başkanımız Özcan Pınarc’ı beyan etmiştir.Tarım ve hayvancılıkta ilimizin önemli bir yerde olduğunu ve bunu devamlı gelişmesi için her türlü dernek olarak üzerine düşen görevi yapaçağını belirtmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum