Tarım Ticaretinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Yıllardır üretici ve tüccarın sıkıntısı olan sorunlar, ITB Başkanı Ahmet Adar’ın girişimleri ile masaya yatırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2011 15:12
Tarım Ticaretinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Isparta Ticaret Borsası’nın Uluborlu ve Keçiborlu iftarında tarımsal ticaretin sorunları tartışıldı

Ticaret Borsası’nın Uluborlu ve Keçiborlu’da düzenlediği iftar yemeklerinde tüccarların sorunları konuşuldu. Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, tarımsal ticaretin sorunlarının biran önce çözülmesini temenni ettiklerini bildirdi.

Ticaret Borsası’nın üyelerinin yoğunlukta olduğu ilçelerde düzenlediği iftar programları Uluborlu ve Keçiborlu buluşması ile sona erdi. Ticaret Borsası, cuma günü Uluborlu’da, cumartesi günü de Keçiborlu’da iftar programı düzenledi. İlçe protokolünün de katıldığı iftar programlarında tarımsal ticaretin ve tüccarların yaşadığı sıkıntılar dile getirildi.
Ticaret Borsası’nın Uluborlu’da Senirkent, Büyük Kabaca ve çevresindeki üyelerinin de katıldığı iftar programına Belediye Başkanı Mehmet Uğur Ünverdi ile ilçe protokolü de hazır bulundu. Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, üretici ve tüccarın sırtındaki yüklerin fazlalığından yakındı. Özellikle akaryakıt fiyatlarının fazlalığını dile getiren Adar, tarımsal üretim ve ticaretin sorunlarının çözümünü istedi. Uluborlulu tüccar Şahin Çetinkaya da tarımsal ticaretin tahsilat sorunu yaşadığını söyledi. 5 yıldır sattığın bir mal karşılığında aldığı çeki tahsil edememekten yakınan Çetinkaya, bu konuda bazı düzenlemeler yapılmasını istedi.

Ticaret Borsası’nın son ilçe iftarı cumartesi günü Keçiborlu’da gerçekleştirildi. Keçiborlu Kaymakamı Vedat Yılmaz ile Belediye Başkanı Turgut Soykan’ın da hazır bulunduğu iftar programına çok sayıda tüccar katıldı. Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Keçiborlu’nun Isparta’nın gülyağı üretim merkezi olduğunu belirterek “tıbbı ve aromatik bitkilerin de yağı değerlendirilerek tesislerin 12 aya çıkarılmasını hedefliyoruz. Keçiborlu ve çevresinde bunu yapabilecek tüccarımız vardır” dedi.
Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili ve Keçiborlulu gülyağı üreticisi Mehmet Ali Doğan da gülyağı ihracatından bu yıl memnun olduklarını söyledi. Gül çiçeğinin süs bitkisi olarak değerlendirilmesinden yakınan Doğan, ürünün sanayi ürünü olarak tescillenmesini istedi.

Ticaret Borsası Meclis Üyesi Yakup Sincer de kükürt işletmeleri kapandıktan sonra ekonomik olarak geriye giden ilçenin tarım ve tarımsal sanayi ile yeniden harekete geçtiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.