Tarım'da 2 Tane Kültür'de Hiç Yok!

Tarım'da 2 Tane Kültür'de Hiç Yok!

Yayınlanma:
Tarım'da 2 Tane Kültür'de Hiç Yok!

Tarım, eğitim ve turizm şehri olarak adlandırılan Isparta’da seçimler sonrası oluşan belirsizlik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü karmaşası yaşanırken, Kültür ve Turizm de ise İl Müdürü ataması aylardır yapılamadı. Sağlıkta Türkiye ikincisi olan ilin, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünü ise vekaleten Sağlık İl Müdürü Mehmet Karakaya yürütüyor. Özellikle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde yaşanan boşluğun ise ne zaman giderileceği merak ediliyor.

TARIMA BİR MÜDÜR YETMEDİ
Isparta tarımsal üretimdeki çeşitliği, tarım arazilerinin büyük bölümünün sulanabilir olması, özellikle meyve üretiminde öne çıkması nedeniyle bir tarım kenti olarak değerlendiriliyor. Hal böyle olunca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü olarak bir müdür yetmedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen’in 25. dönem milletvekilliği seçimleri öncesi Konya’dan milletvekili adayı olmak için istifa etmesi üzerine, İl Müdürlüğü görevine Yener Yıldırım atandı. Ak Parti’den milletvekili adayı olmak için istifa eden Cenk Şölen aday gösterilmeyince Isparta’daki görevine yeniden atandı. Tartışmalara neden olan ve Ak Parti yöneticileri tarafından istifa etmesi yönünde baskı yapılan Cenk Şölen göreve başladı. Şimdi Isparta’da yasal olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü olarak atanmış iki müdür bulunuyor.

BİNASI YENİ MAKAMI BOŞ
Isparta tarihi zenginliği, yayla turizmi avantajları, gül, kiraz gibi ürünlerle başlayan tarla turizmi, Davraz Kayak Merkezi ile kış turizmi gibi öne çıkan yönleri ile de bir turizm kenti olarak ifade edilmesine rağmen dokuz aydır bir Kültür Turizm Müdürü bulunmuyor. İl Müdürlüğü hizmet binası yenilenen Kültür ve Turizm Müdürlüğüne şuan için vekaleten Osman Çot’un baktığı belirtiliyor.

Uzun yıllar boyunca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinde bulunan Abdullah Kılıç, Isparta ve Çevresindeki Tekke ve Ziyaret Yerleri isimli kitapta bir skandala imza atmış ve ardından başlatılan soruşturma sürecinde 5 Aralık 2014 tarihinde görevden alınmıştı. Abdullah Kılıç’ın görevden alınmasının ardından Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak çok sayıda kişinin isminin geçmesine rağmen dokuz aydır herhangi bir atama yapılmadı. Kentin en önemli kurumlarından bir tanesi olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hiç bir çalışma ve projede yer alamıyor. Turizm ve tanıtım açısından geri gitmeye devam ediyoruz.

HALK SAĞLIĞINDA VEKALET
Isparta’nın öne çıktığı başlıklardan bir diğeri ise sağlık. Sağlık alanında Türkiye ikincisi Isparta’da Halk Sağlığı Müdürlüğünü vekaleten İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya yürütüyor. Isparta’da 3,5 yıla yakın Defterdarlık görevini yürüten Rahmi Turan’ın yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından ise İl Defterdar Vekilliğine Esin Ertürk görevlendirildi. Isparta Defterdarlığı da sekiz aydır atama bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.