Tarımda İş İstihdamı

Tarım sektöründe yaz aylarında yaşanan hareketlilik istihdamı da artırıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2012 17:02
Tarımda İş İstihdamı

Nisan ayında başlayan çapalama, sürme ve ilaçlama işlerinin ardından önümüzdeki aylarda başlayacak olan hasat döneminde ile tarımda işsizlik minimum seviyeye inecek.

Mayıs sonunda başlayacak hububat ve gül hasadına değinen Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu tarımda yaşanan hareketliliğin ekim ayında yapılacak elma hasadına kadar devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca Kutlu “ Yaz aylarının başlaması nedeniyle Nisan ayından itibaren bağ-bahçelerin sürülmesi, çapalanması, ilaçlanması ve gübrelenmesi başladı. Buda işsizliği önemli bir katkıda bulundu. Kırsal kesimde işsizlik minimum seviye indirildi. Öte yandan hasat dönemleri başlıyor. Mayıs 15’ten itibaren ortalama kırk gün sürecek olan gül hasat dönemi giriyor. Temmuz ayında hububat ve kiraz hasat dönemi başlıyor. Yani yaz döneminde Eylül – Ekim aylarına kadar işsizliği tarım büyük ölçüde önlüyor. Hatta öyle zamanlar oluyor ki tarımda çalışacak işçi bulamıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.