Tartışılacak Bir Şey Yok Derhal Kararı Uygulayın!

Tartışılacak Bir Şey Yok Derhal Kararı Uygulayın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2018 10:37
Tartışılacak Bir Şey Yok   Derhal Kararı Uygulayın!

MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsel Taştekin, “Hafta Danıştay kararıyla andımızın okullarda tekrar okunabilmesi için bir karar çıktı. 1933 yılından beri okullarımızda okutulan andımızın bize göre tartışılacak bir yanı yoktur. Bu karar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an evvel Anayasa Mahkemesi kararını uygulamasını bekliyoruz” dedi. 

MHP Isparta Merkez İlçe Başkanlığı görevine atanan Gürsan Taştekin, düzenlediği basın toplantısında  ‘50 yıllık kurumsal kimliğimizi ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin politikalarını benimsemiş tüm Türk Milliyetçilerini ve Ülkücü Hareket mensuplarını Milliyetçi Hareket Partisin kutlu sancağı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz’ dedi.

Geçtiğimiz hafta merkez ilçe başkanlığına atanan Gürsan Taştekin, merkez ilçe de görev yapacak olan yol arkadaşlarını tanıttı.  Partisinin gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Taştekin: ‘Malumunuz bundan kısa bir süre önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ Beyin emirleri doğrultusunda. Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Bu derece kutsal bir görevi şahsıma layık gören Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz hafta Danıştay kararıyla andımızın okullarda tekrar okunabilmesi için bir karar çıktı. 1933 yılından beri okullarımızda okutulan andımızın bize göre tartışılacak bir yanı yoktur. Bu karar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an evvel Anayasa Mahkemesi kararını uygulamasını bekliyoruz. Konuyla alakalı bir kısım değerlendirmeler oldu. Biz bu değerlendirmeleri yani mahkemenin aldığı karara ilişkin bunun hukuki olmadığı veya yerindelik denetimi yaptığına ilişkin eleştirileri doğru bulmuyoruz. Çünkü her karardan sonra mahkemenin verdiği kararı tartışacak olursak bu işin sonu olmaz. Hukuk devletinde mahkeme ne karar verdiyse o karar çerçevesinde idarenin de uygulaması gerekir. Bu mahkeme kararı mahkemeye yani elinde aidiyeti ve bağlılığı güçlendirmeyi, çocukların milli, manevi ve kültürel değeri oluşumuna katkı sağlamayı amaçlayan ve uzun yıllardır okutulan bu metnin kaldırılmasının hukuken geçerli sebeple dayanması gerektiği tartışmasızdır. Buna esasen hukuken baktığımız zaman, biraz önce ifade ettiğim gibi bilimsel bir gerekçesi yok. Hukuki bir temeli olmayan bir karar alarak kaldırılmıştır, mahkeme doğru yönde karar vermiştir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi "Çözülme sürecinin en karanlık döneminde andımız kurban edilmişti. Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene seslenişi her taraftan silinmiş, bu durumu kabullenmemiz imkansızdı. Andımız kararı mahşeri vicdana tercüman olmuştur. Terörle mücadelenin kahramanca sürdüğü bir zamanda andımız umutları güçlendirmiştir. Ne var andımızda, neresi sinir bozuyor, neyi vicdanları bulandırıyor." Verilen kararın en kısa zamanda uygulanmasını temenni ediyoruz. Bilindiği üzere 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. 31 Mart akşamı partimiz adına olumlu sonuçlar elde edebilmek adına yoğun bir çalışma temposuna başlıyoruz. Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmamak adına görevlendirilmemizden sonra güçlü bir yönetim ile sahalara iniyoruz” dedi. 

MHP Isparta Merkez İlçe YÖNETİM KURULUMUZ ŞU ŞEKİLDE;

Başkan: Gürsan TAŞTEKİN

Başkan Vekili: Ömer BERBER(Hukuk İşlerinden Sorumlu)

Başkan Yardımcısı: Kazım BAYRAM OĞLU (Teşkilat İşlerinden Sorumlu)

Başkan Yardımcısı: Bolat SARI Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu)

Başkan Yardımcısı: Sefa Yücel BAŞÇİFTÇİ (İdari İşlerden Sorumlu)

Başkan Yardımcısı: İsmail ÇAĞLI(Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu)

Başkan Yardımcısı: Alper AKDEMİR(Mali İşlerden Sorumlu)

İlçe Sekreteri: Teoman ÖZBARLAS İlçe Muhasibi: Mustafa YAĞCI

Taştekin, “Geçtiğimiz 2 yıllık süreçte partimiz üzerinde bazı oyunlar oynanmış ve köklü geçmişimiz olan hareketimize zarar verilmeye çalışılmıştır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerden güçlenerek çıkmıştır. Ömrünü, gençliğini, maddi manevi kendini bu kutlu davaya adamış ama bugün siyasi kırgınlıklardan dolayı kenara çekilmiş tüm dava arkadaşlarımızı bu kutlu yolda kol kola yürümeye davet ediyoruz. 50 yıllık kurumsal kimliğimizi ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin politikalarını benimsemiş tüm Türk Milliyetçilerini ve Ülkücü Hareket mensuplarını Milliyetçi Hareket Partisin kutlu sancağı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yönetimime başarılar diliyorum, Isparta'mıza, Partimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.’ İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.