Tasarruf İçin Şart!

Tasarruf İçin Şart!

Yayınlanma:
Tasarruf İçin Şart!

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel,  Atabey ve Senirkent ilçelerinde kapalı devre sulama sistemi projelerinin hayata geçirildiğini açıkladı. Milletvekili Özel, söz konusu projelerin kısa sürede tamamlanması için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. Isparta’da vahşi sulama sisteminin önüne geçilmesi ve su kaynaklarının daha verimli kullanılması için kapalı sulama sistemi projeleri hayata geçiriliyor.

ATABEY’DE KISA SÜREDE DEVREYE GİRECEK

Bu doğrultuda Atabey ve Senirkent ilçelerindeki arazilerin kapalı sistemle sulanması hedefleniyor. İki ilçede devam projeleri AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, değerlendirdi. Özel, “Isparta tarım şehri. Kuraklıktan dolayı da çitçilerimiz büyük problemler yaşadı. Bunlara çözüm bulmak adına sadece Atabey ve Senirkent değil Isparta’nın bütün ilçelerin kapalı sulama sistemlerine geçmesi gerekiyor. Atabey ile ilgili olarak Dünya bankası tarafından ihale yapıldı. Onun inşaatı devam ediyor. Kısa süre içerisinde damlama sulama projeleri bitecek.

ÇİFTÇİ REKABET EDER HALE GELECEK

Senirkent İlçesi’nde sistem de çalışmalar devam ediyor. Özellikle Eğirdir Gölü’nden su alan bölgeleri bir an evvel kapalı sulama sistemlerine geçirmemiz gerekiyor. Böylelikle hem gölü korumuş olacağız hem de çiftçimiz köylümüz mahsullerini daha ucuza sulayabilsin. Enerji maliyetleri çok çok fazla arttı. Vahşi sulamanın ne kadar çok maliyetli olduğu belli. Köylümüzün çiftçimizin rekabet etme şansını koruyabilmek için bu tür sistemlerin faaliyete geçirilmesi gerekiyor.

AKÇAY’DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Atabey İlçesi’nde yapımı devam eden Akçay Barajı’ndaki çalışmalara değinen Milletvekili Özel, orada boa akan bir su olduğunu belirterek, o suyu tarım ve ekonomiye kazandırıldığını söyledi. Özel, “Geçirgenlikte bir problem olmadığı test edilirse yapımına hızlı bir şekilde devam edilecek. Atabey Ovası’nın bir kısmını oradan sulama imkanımız olacak. Daha ileri de de yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek ölçüde bir barajımız olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.