Taşeron İşçilerden Ak Parti’ye Ziyaret

Taşeron İşçilerden Ak Parti’ye Ziyaret

Yayınlanma:
Taşeron İşçilerden Ak Parti’ye Ziyaret

Isparta’da kadroya alınacak olan ve bu konuda işlemlerin sürdüğü Taşeron İşçiler, Yol – İş Sendikası Isparta Şubesi Başkanı Adnan Kocabaş Başkanlığındaki bir heyetle Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek teşekkürlerini sundular. 

Hükümetin, Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili kararının ardından kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçilerin 2 Ocak'ta başlayan 10 günlük yasal başvuru süresi önceki gün itibariyle sona erdi. Şimdi sırada değerlendirme, ardından sınav ve son olarak da kadroya geçiş var. 

TAŞERON İŞÇİLERDEN 

AK PARTİ’YE ZİYARET 

Türkiye genelinde; Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini ilgilendiren kadro düzenlemesi kapsamında, dün Isparta’da kadroya alınacak olan işçileri temsilen bir grup işçi, Yol – İş Sendikası Isparta Şubesi Başkanı Adnan Kocabaş Başkanlığındaki bir heyetle Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek teşekkürlerini sundular. 

KOCABAŞ; “TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA 

GEÇİRİLMESİ MEMNUNİYET VERİCİDİR” 

Ak Parti’de ikinci adam konumundaki İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Mustafa Tutar tarafından karşılanan heyet, toplantı salonunda bir basın açıklaması yaptı. İşçiler adına bir konuşma yapan Yol – İş Sendikası Isparta Şubesi Başkanı Adnan Kocabaş konuşmasında şunları söyledi; “Olağan Üstü hal kapsamında yayınlanan  “696 sayılı kanun hükmünde Kararname “ile kamu kurum ve kuruluşlarının taşeronlarının çalıştırdığı işçilerin kadroya geçirilmesi memnuniyet yaratmıştır.

“ANCAK, BAZI İŞÇİLERİMİZ 

KADROYA GEÇİRİLEMEMİŞTİR” 

Ancak söz konusu kararname ile Karayolları Genel Müdürlüğünde asıl işin bir parçası olan yol bakım ve yama hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri anahtar teslimi olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçilerin, Tünel işletmeciliğinde tünellerin HGS dahil her türlü işleri yapan işçilerin, Kitler deki taşeronların yanında çalışan işçilerin, Köylere Hizmet Götürmek için Kanunla kurulmuş Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde çalışan işçilerin kapsam dışı bırakılmaları, Özel idareler’ taşeron yanında çalışan işçilerin kadroya alınmamaları, buralarda 5 ay 29 gün çalışan işçilerimizin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yoksun bırakılması bu işçi kardeşlerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Kadroya geçişte taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yaratılması tüm çalışanları aileleri ile birlikte üzmüştür. Kararname ile yapılan düzenlemenin yarattığı  diğer bir endişede, taşeron işçilerin kadrolarına geçirdikleri kurumun yaptığı asıl işe göre Sosyal Güvenlik Kurumunda tescil edilmiş olan dosyadan Kuruma  bildirilmeleri yerine, kadroya geçecek her bir işçinin yaptığı işin koluna göre ayrı bir bağımsız işyeri tescil edilerek o dosyadan kuruma bildirilmesidir. Böyle bir uygulamanın gereksiz yere sendikalar arasında sürtüşmelere neden olacağı açıktır. Oysaki  Sendikalar ve Toplu iş Sözleşmesi Kanunu, böyle bir ortamın oluşmaması, aynı iş yerinde asıl işin yanında birden çok yapılan yardımcı işlerde çalışanların ayrımsız olarak asıl iş koluna göre tescil edilen iş yeri dosyasından kurum’a bildirilmesini ve sendikal örgütlenmenin de buna göre oluşmasını hükme bağlanmıştır. Taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrımcılık yaratan  ve adil olmayan bu düzenlemelerin değiştirilerek, tüm taşeron işçilerinin, başlangıçta hükümetimiz tarafından açıklandığı gibi kapsama alınması  biz işçilerin başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sayın Başbakanımız ile Hükümetimizden beklentimizdir.

“BİZLER HAKLI TALEPLERİMİZİN 

DİKKATE ALINMASINI BEKLİYORUZ” 

Karayolları Genel Müdürlüğünde muvazaalı olarak asıl işin bir parçası olan anahtar teslim işlerde, KİT’lerde, Köye Hizmet Birliklerinde taşeron yanında çalışan işçi arkadaşlarımızın kurumlarının kadrolarına geçirileceğine, Özel İdarelerde taşeron yanında çalışan işçilerin şirket marifetiyle değil doğrudan kadroya alınacaklarına buralarda 5 ay 29 gün çalışan işçilerimizin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yararlandırılacaklarına ve ilgili kurumların tescili oldukları asıl işyeri dosyası üzerinden tescillerinin yapılarak buna göre sendikal örgütlenmelerine imkan sağlanıp, çalışma barışını bozulmasını önleyeceği düzenlemenin yapılacağına inancımız değerli basın mensuplarımızın ve kamuoyunun bilgilerine sunarız” dedi. 

TUTAR; “KAMSAM GENİŞLEYECEK” 

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Mustafa Tutar da ziyaretlerinden dolayı Kocabaş ve işçi heyetine teşekkür ederek, şunları söyledi; “Bilindiği gibi devletimiz ve hükümetimiz halkımıza hizmet için gece – gündüz demeden çalışıyor. Bu çalışmaların birisi de binlerce taşeron işçinin kadroya geçirilmesidir. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi hizmetinin genişleyerek devam edeceğini düşünüyorum. Böylece, bu işçilerimiz daha iyi imkanlara kavuşacaklar ve daha iyi ücret alacaklardır. Hayırlı olsun” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum